Novosti 1.9.2020
Ostalo

Video razglednica za Vinkovačke jeseni

U dvorištu Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici je u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. godine, održano snimanje nastupa KUD-a Matija Gubec Gornja Stubica – prigodne video razglednice za ovogodišnje Vinkovačke jeseni.

Na 55. Vinkovačkim jesenima će od 17. do 20. rujna u Vinkovcima nastupiti samo kulturno-umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije, dok će se sudionici iz ostalih krajeva Hrvatske prezentirati kratkom video razglednicom. Krapinsko-zagorsku županjju će na ovaj način predstaviti KUD a Matija Gubec iz Gornje Stubice, čiji je nastup u dvorištu Dvorca Oršić pratila i zamjenica župana Jasna Petek. „Jako nam je drago što ovom video razglednicom možemo pokazati kulturu i tradiciju Krapinsko-zagorske županije, koju će ove godine predstaviti Kulturno-umjetničko društvo Matija Gubec. Članice i članovi ovog KUD-a su dugogodišnji domaćini međunarodnih susreta izvornih folklornih skupina, veliki čuvari zagorske kulture i tradicije te sam sigurna kako će njihov nastup pobuditi veliko zanimanje svih gledatelja i posjetitelja 55. Vinkovačkih jeseni“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te napomenula kako na području Krapinsko-zagorske županije djeluje više od 75 izvrsnih kulturno umjetničkih društava sa više od 5.000 članica i članova.

Snimljeni kratki film o tradicijskoj kulturi i običajima Krapinsko-zagorske županije bit će prikazan u okviru programa 55. Vinkovačkih jeseni, 20. rujna 2020. godine u 10:00 sati na Hrvatskoj radioteleviziji.  Snimanje filma su pratili i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelia Vnučec te više članova Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

KUD Matija Gubec Gornja Stubice jedan je od ovogodišnjih dobitnika Povelje Krapinsko-zagorske županije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.9.2020 | Prikazano 611 puta