Novosti 8.2.2019
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnjaEU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

U Zaboku održan 2. Dan urbane aglomeracije Zagreb

2. Dan urbane aglomeracije Zagreb održan je u petak, 8. veljače 2019. godine, u Velikoj galeriji Grada Zaboka u Zaboku.

Na događanju su predstavljeni i projekti Urbane aglomeracije Zagreb, među kojima ima i oni s područja Krapinsko-zagorske županije:Re-GENERATOR (Zabok), ZeZ- Znanstveno-edukativno zabavni centar (Donja Stubica) i Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu (Zabok). Događanju je nazočio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji je ovom prilikom istaknuo kako je upravo urbana aglomeracija trenutno najpovoljniji mehanizam za povlačenje europskih sredstava. „Imamo mogućnost da povučemo bespovratna sredstva za naše projekte u 100 postotnom iznosu. Očekujem da će ta suradnja, na neki način, biti definirana do kraja. Nekoliko sam puta razgovarao sa ministricom regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijelom Žalac, gradonačelnikom Grada Zagreba i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, upravo oko provedbe samih ITU mehanizama, tako da se u kolovozu ili rujnu konačno i raspiše natječaj pa da možemo aplicirati, povlačiti sredstva i provoditi projekte“  - rekao je župan Kolar.

Urbana aglomeracija Zagreb ustrojena je 2016. godine. Obuhvaća Grad Zagreb kao središte aglomeracije te još 29 gradova i općina – 7 s područja Krapinsko-zagorske i 22 s  područja Zagrebačke županije.  U urbanoj aglomeraciji Zagrebu su, s područja Krapinsko-zagorske županije, gradovi Donja Stubica, Oroslavje i Zabok te općine  Gornja Stubica, Marija Bistrica, Stubičke Toplice i  Veliko Trgovišće.

 

VIDEO: https://www.instagram.com/p/BtnlofgHBGM/

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.2.2019 | Prikazano 1953 puta

Najnovije iz područja