Novosti 26.10.2015
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladiEU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

U Krapini o pripremi projekata za Europski socijalni fond

Tridesetak sudionika se u ponedjeljak, 26. listopada 2015. godine, okupilo na Okruglom stolu o Europskom socijalnom fondu za Krapinsko-zagorsku županiju koji je održan u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Zamjenica župana Jasna Petek je na početku skupa pozdravila sve sudionike „Drago mi je da smo se skupili u ovolikom broju i uvjerena sam da ćemo svi odavde izaći osnaženi u kompetencijama za planiranje budućih projekata“ rekla je zamjenica župana i istaknula da Krapinsko-zagorska županija u narednom razdoblju planira osuvremenjivanje  i podizanje kvalitete svojih škola te da je zato posebno zainteresirana za ovo područje na kojem su se zagorske srednje škole već iskazale u privlačenju novaca iz europskih fondova“.

Okrugli stol je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s lokalnim partnerstvom za zapošljavanje Krapinsko-zagorske županije. Ovom je prilikom predstavljen Operativni program „Ucˇinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., postupak prijave projekata u sklopu Operativnog programa te indikativni godisˇnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa „Ucˇinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. 

Današnji Okrugli stol samo je dio projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda koji je započeo u lipnju 2014., a traje do veljače 2016. godine. Projekt je pokrenut s ciljem poboljšanja opće informiranosti o Europskom socijalnom fondu, razvoja zalihe projekata za novo programsko razdoblje te unapređenje mogućnosti za izradu i provedbu visoko kvalitetnih projekata u području razvoja ljudskih potencijala. Projekt obuhvaća kombinaciju aktivnosti podizanja svijesti, jačanje organizacijskih kapaciteta na nacionalnoj razini te podrške u pripremi projekata koji će se financirati kroz programe dodjele bespovratnih sredstava. Cjelokupni cilj je poboljšati kapacitet Hrvatske za djelotvorno i učinkovito korištenje sredstava ESF-a pripremom dovoljnog broja visoko kvalitetnih projekata.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.10.2015 | Prikazano 4868 puta