Novosti 26.9.2020
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

U Hrašćini otvorena nova sportska dvorana

Novosagrađena školska sportska dvorana Područne škole Hrašćina otvorena je u petak, 25. rujna 2020. godine.

Novosagrađenu sportsku dvoranu otvorili su učenica i učenik same škole koji su zajedno sa županom Željkom Kolarom simbolično pustili balone i uputili prvi udarac na gol. Župan Kolar je nakon svečanosti otvorenja istaknuo: „U drugom mandatu mene i moje ekipe prioritet je ulaganje u školstvo i zdravstvo, a to smo i dokazali u ove 3 godine. Jedan od primjera je i gradnja ove sportske dvorane u Hrašćini, prekrasnog objekta vrijednog 13 milijuna kuna, koji je ne samo poboljšao uvjete tjelesnog odgoja ovdje u PŠ Hrašćina, nego i razvoj i rad sportskih i kulturnih udruga. Ujedno, vizura same dvorane i uređenje okoliša promijenilo je kompletno izgled središta Hrašćine“ – rekao je župan Kolar, dodavši da je Krapinsko – zagorskoj županiji, koja je financirala izgradnju, bitno da stvara uvjete za boravak djece u školi i rad približno iste u svim dijelovima županije te da ne smije biti prevelika razlika između velikih centara ili manjih općina kao što je Hrašćina.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako je to velik dan za općinu i područnu školu Hrašćina. „Dugogodišnja politika Krapinsko-zagorske županije je da sve područne škole koje mogu opstati da i opstanu.  Male Hrašćinke i Hrašćinci imaju izvrsnu školu, a sada mogu koristiti i ovu odličnu sportsku dvoranu“ - rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je i zahvalila na dodijeljenom priznanju počasne građanke Općine Hrašćina.  „Tijekom svih godina političkog djelovanja uvijek sam se zalagala da naše male općine i ruralni gradići opstanu, jer se upravo oni brinu da njihovi stanovnici imaju iste uvjete kao i oni u velikim gradovima ili u razvijenijim županijama“ – poručila je predsjednica Županijske skupštine.

U sklopu svečanosti otvorenja obilježeno je i 170 godina školstva u Hrašćini te su predsjednik Općinskog vijeća Željko Zozoli i načelnik Branko Tukač uručili i ovogodišnja općinska priznanja. „Dvorana će značiti mnogo za naš općinu. Čekali smo njezino otvaranje od 1964. godine, otkad je izgrađena škola. Puno naše djece nije išlo u Hrašćinuu školu zbog toga jer nismo imali adekvatnu dvoranu i adekvatne uvjete. Sada je škola izvanredno opremljena, a dvorana je prekrasna i lijepa. Koristit će je ne samo učenici, već i mještani i udruge „– istaknuo je načelnik Tukač.

Na svečanosti otvorenja predstavljena je i monografija izdana uz 170 godina školstva u Hrašćini, a sve okupljene pozdravila je i ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Budinšćina, u sklopu koje djeluje i PŠ Hrašćina, Renata Kreber Mikšaj, koja je u ime svih djelatnika i učenika škole uputila veliku zahvalu svima koji su doprinijeli izgradnji dvorane, kao i svima koji su doprinijeli razvoju školstva na ovom području, od osnutka škole 1840. godine.

Novosagrađenu dvoranu blagoslovio je hrašćinski župnik Vladimir Vizir.

Na otvorenju dvorane bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, županijske pročelnice nadležne za obrazovanje i šport Mirjana Smičić Slovenec te javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar, zamjenica načelnika Općine Hrašćina Ljubica Mikulčić, zamjenik načelnika Općine Budinšćina Dragutin Dugan te više načelnika susjednih općina.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.9.2020 | Prikazano 671 puta