Novosti 30.7.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Djelatnice OŠ Bedekovčina na usavršavanju u Italiji i Cipru - ERASMUS+ projekt

Osnovna škola Bedekovčina provodi Erasmus+ projekt Kroz različitosti do izvrsnosti, u sklopu kojeg su njezine djelatnice u mjesecu srpnju 2019. godine provele nekoliko dana na usavršavanju u Italiji i na Cipru.

Učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi Bedekovčina Mirjana Mlinarić je od 1. do 6. srpnja 2019. godine sudjelovala na trećoj mobilnosti Erasmus+projekta Kroz različitost do izvrsnosti, koja je održana u talijanskom gradu Firenci. Tema edukacije bila je: "English Teacher Refresher Course". Kroz interaktivna predavanja i radionice polaznici su se prisjetili različitih metoda i pristupa poučavanju engleskog jezika te kako ih primijeniti u nastavi. Predavačica Sheila Corwin, izvorni govornik i stučnjak u području poučavanja stranog jezika, veliku pažnju je posvetila i pristupima usmjerenim na učenika te poučavanju nastavnih sadržaja ostalih predmeta na stranom jeziku.

Na tečaju je, uz učiteljicu Mlinarić iz OŠ Bedekovčina, sudjelovalo još pet učiteljica stranih jezika iz Poljske, Njemačke i Francuske te su do kraja tečaja polaznici razmijenili iskustva iz učionice te naučili različite metode i pristupe stranome jeziku koje će koristiti ??sa svojim učenicima kako bi ih čim više motivirali i ohrabrili za komuniciranje na stranom jeziku.

Uz redovna predavanja, polaznici su imali priliku upoznati i povijest i kulturu Firence te okolnih mjesta regije  Toskane.

Djelatnice Osnovne škole Bedekovčina Melita Car-Čorko i Marica Celjak su od 8. do 13. srpnja 2019. godine sudjelovale na 4. i 5. mobilnosti, koja je održana u gradu Limassolu na Cipru. Tema edukacije bila je INTERKULTURALNO OBRAZOVANJE - Odgovor na raznolikost u učionici . „Na edukaciji smo dobile  teorijska znanja o interkulturalnom obrazovanju, kao i praktične smjernice za integriranje aktivnosti i provedbu programa na području kurikuluma i školskog života. Rad je obilovao radionicama i  razmjenama iskustava i mišljenja dijelili smo  ideje - surađivali, kako u grupnom radu na predavanjima tako i u „slobodno vrijeme. Putem  posjeta na terenu  dobili smo uvid u praktični aspekt interkulturalnosti na Cipru. Posebno mi je drago što smo imale priliku predstaviti našu školu, ali i našu županiju, odnosno našu Domovinu.“ – ističe Marica Celjak, dipl. kateheta.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.7.2019 | Prikazano 1842 puta

Najnovije iz područja