Novosti 5.10.2020
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Svjetski dan učitelja

Čestitka župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara povodom Svjetskog dana učitelja.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, 

 

želim Vam uputiti iskrene čestitke povodom Vašeg dana – Svjetskog dana učitelja (5. listopada) te Vam ujedno i ovim putem zahvaliti na  svemu što sve dane u godini nesebično i ustrajno činite za bolju budućnost naše djece. 

Obrazovanje je na vrhu ljestvice prioriteta Krapinsko-zagorske županije, o čemu govori i činjenica da za ovaj resor izdvajamo čak 45% našeg proračuna. Treba dakako naglasiti da su materijalni uvjeti - uređene i opremljene škole te osiguran prijevoz učenika bitni za kvalitetno i neometano odvijanje nastave, no da su u čitavom odgojno-obrazovnom sustavu najvažniji ljudi.  

Ponosimo se Vama, stručnim, educiranim i motiviranim učiteljima, nastavnicima i profesorima. Svatko od Vas iz dana u dan ulaskom u razred učenicima otvara prozor u novi i bolji svijet, čime preuzima ogromnu odgovornost za budućnost svakog pojedinog đaka te samim time i za napredak čitavog našeg društva u cjelini. Naime, stečeno znanje je veliko bogatstvo kojeg nam nitko ne može uzeti, a odgoj u školama je, uz onaj obiteljski, ključni temelj budućeg samostalnog, sigurnog i sretnog života naše djece.

Vaš poziv je jedan od najtežih i najplemenitijih, što se još jasnije pokazuje u ovo doba epidemije koronavirusa, pridržavanja protuepidemijskih mjera i održavanja online nastave. Hvala Vam što spremno odgovarate na sve, stare i nove izazove, kao i na tome što u svom radu, uz puno osobnog odricanja, znate strpljivo zanemariti sve one nesavršenosti hrvatskog sustava odgoja i obrazovanja.

Želim još jednom ponoviti kako ulaganje u obrazovanje treba prvenstveno biti ulaganje u ljude te da Vaš rad mora biti temelj svake reforme. Nikad ne smijemo zaboraviti da upravo Vi najizravnije oblikujete dječje umove te našim mladima pokazujete put do novih spoznaja, sretnije i bolje budućnosti.

 

Sretan Vam Dan učitelja!

 

 

                                                                                                                        Ž U P A N

                                                                                                                      Željko Kolar

 


Zadnja promjena: 5.10.2020 | Prikazano 719 puta