Novosti 22.1.2018
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

200.000 kuna za izgradnju crkvi u Poznanovcu i Stubičkim Toplicama

U prostorijama općine Bedekovčina je u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine održano potpisivanje ugovora o županijskoj financijskoj potpori izgradnji crkvi u Poznanovcu i Stubičkim Toplicama.

Ugovore o financijskoj podršci potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te župnik župe Mače Stjepan Halužan i župnik župe Stubičke Toplice Ivica Šestak. Obje su župe dobile po 100 tisuća kuna za pomoć pri izgradnji. Krapinsko-zagorska županija je s istim iznosom podržala gradnju poznanovečke crkve Sv.Ivana Pavla II 2016. i 2017. godine, dok je za crkvu Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama izdvojeno sto tisuća kuna 2017. godine, budući da je kasnije krenula s izgradnjom.

Župan Željko Kolar je istaknuo kako Županija redovito uključuje u ovakve projekte, u skladu sa svojim mogućnostima. „ Kroz proračun vodimo brigu o adaptaciji naših sakralnih objekata, a na sreću, trenutno imamo i dvije župne crkve koje se grade, što se nije dogodilo dugo niz godina“ – rekao je župan Kolar. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki prisjetila se gradnji crkve u Maclju i Zlatar Bistrici te napomenula kako će sveta misa povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana županije sasvim sigurno slaviti u jednoj od novoizgrađenih crkava.

Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnik Bedekovčine Darko Ban, načelnik Stubičkih Toplica Josp Beljak te načelnica Mača Mladenka Mikulec.


Zadnja promjena: 7.2.2018 | Prikazano 1907 puta