Novosti 22.11.2019
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Sjednica Vijeća Alpe - Jadran

U četvrtak, 21. studenog 2019. godine u Varaždinu je održana redovna sjednica Vijeća Alpe – Jadran, najveće i najstarije regionalne organizacije u Srednjoj Europi.

Na sjednici je biran i predsjednik Saveza u mandatu od 2020. do 2021. godine, za kojeg je izabran dosadašnji predsjednik, župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Tako su odlučili predstavnici Koruške, Gradišća i Štajerske iz Austrije, Skupnosti občin Slovenije koja okuplja sve slovenske općine i gradove, mađarske županije Vas te iz Hrvatske predstavnici Međimurske županije, Koprivničko - križevačke, Krapinsko - zagorske, Istarske i Primorsko - goranske županije. Sjednici su nazočile i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek i zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša.

Na sjednici je usvojen proračun Saveza za novo dvogodišnje razdoblje 2020./2021., kao i izmjene Pravilnika o radu i organizaciji Saveza Alpe – Jadran. Izvješća su podnijeli i voditelji Kontaktnih točaka Alpe - Jadrana i Tematskih koordinacijskih točaka, a raspravljalo se i o statusu provedbe nove “Strategije geografskog područja Alpe - Jadran do 2027.” Na sjednici su predstavljeni i projekti – primjeri dobrih praksi, koji su provedeni prošle i ove godine. Savez Alpe – Jadran djeluje 41 godinu na prostoru Austrije, Slovenije, Hrvatske i Mađarske na kojem živi više od 5,5 milijuna stanovnika.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 22.11.2019 | Prikazano 1534 puta

Najnovije iz područja