Novosti 17.10.2020
Ostalo

Održan 22. Recital Josip Ozimec

U Mariji Bistrici je u subotu, 17. listopada 2020. godine, održan 22. Recital Josip Ozimec.

Predsjednica Župaanijske skupštine Vlasta Hubicki prisustvovala jezavršnici recitala koji se održava u spomen na bistričkog pjesnika Josipa Ozimca. „Doba je korone pa je danas na završnici recitala manje pjesnika nego prijašnjih godina, no svi su oni sa nama kroz svoje pjesme koje će i dalje živjeti kroz zbornik Došel bum vu Bistricu.  Ovaj duhovni recital ima svoj smisao, posevno ove godine i osobito tu u Svetištu Majke Božje Bistričke koju mi Hrvati štujemo i volimo i koja nam je sinonim  za sve ono što nas čuva i brani. Želim da ova pandemija napokon odluči od nas otići. Želim dakako i čestitati svim pjesnicima te ih pozvati da već sad počnu pisati za 23. Recital Josip Ozimec“ – poručila je presjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je i uručila nagrade nagrađenim pjesnicima koji su prisustvovali završnici Recitala.

Nagradu publike osvojio je Zvonko Kudelić Žuna za pjesmu Kotač.

Najboljom pjesmom na kajkavskom proglašena je pjesma Cajti, Vladimira Šuka iz Oroslavja.

Najboljom pjesmom na standardu proglašena je pjesma Odlazim, Slavice Sarkotić iz Lekenika.

Najboljom pjesmom na čakavskom proglašena je pjesma Škurnice od ariji, Nevenke Erman iz Žminja.

Na ovogodišnji je natječaj 67 autora poslalo 265 radova, od toga 88 na kajkavskom, 155 na standardu i 22 na čakavskom. U stručnom su sudu bili Ivo Kalinski, Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić.

Recital je održan u dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke, a svi zainteresirani su ga mogli pratiti i kroz izravni online prijenos.

U Glazbenom dijelu programa nastupila je ŽVG Kajda, a stihove su kazivali Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač

Fotogalerija


Zadnja promjena: 17.10.2020 | Prikazano 642 puta