Novosti 1.12.2020
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Prijem za Zvjezdanu Novina Repovečki

Župan Željko Kolar održao je u utorak, 01. prosinca 2020. godine prijem za Zvjezdanu Novina Repovečki, dobitnicu 2. nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik, izbora za najradnika Hrvatske, na kojem su ove godine bila prijavljena 574 kandidata.

Zvjezdana Novina Repovečki edukacijska je rehabilitatorica, praktičarka rane intervencije, djelatnica Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, stručnjakinja koja se bavi radom s djecom s teškoćama u razvoju, posebno s djecom koja imaju poremećaje s područja autizma. Župan Željko Kolar uputio je čestitke gđi. Novina Repovečki, istaknuvši da je to veliko priznanje za nju i za instituciju iz koje dolazi te da je to velik ponos i za Krapinsko – zagorsku županiju. „Kažu da se nagrada zove Mali svjetionik zato jer za takve male obične ljude nema dovoljno velike nagrade. Kao župan imao sam prilike puno puta posjetiti Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, ali svaki puta bio sam iznova dirnut s koliko se ljubavi djelatnici odnose prema djeci. Fascinira me taj odnos i toplina, ta ljubav i povjerenje koje je postoji između odgojitelja i djece koji se tamo liječe i dolaze na rehabilitaciju. To su posebni ljudi“, rekao je župan Kolar.

 

Zvjezdana Novina Repovečki zahvalila je na prijemu i čestitkama „Iznimno sam ponosna što sam ušla u top 10 finalista za nagradu Mali svjetionik i čast mi je biti druga najradnica u Hrvatskoj. Bitno je reći da je ova nagrada stvarno motivacija za još predaniji rad dalje, osobito u području u kojem ja radim“, rekla je gđa. Novina Repovečki.

 

Čestitke je uputila i zamjenica župana Jasna Petek: „Zvjezdana je moja kolegica, ali prije svega stručnjakinja koja uživa veliki ugled na području naše županije, ali i šire. Prepoznata je u krugovima edukacijsko – rehabilitacijskih stručnjaka kao osoba visoke profesionalnosti. Važno je za istaknuti da, osim velikog znanja, stručnosti, stalne edukacije i stalnog htijenja biti u korak sa svim suvremenim rehabilitacijskim tehnikama, osoba ima i veliko srce, toplinu, da zna prepoznati i osluhnuti potrebe djece s kojima radi, da zna komunicirati s roditeljima. U tome je Zvjezdana zaista majstorica“, rekla je zamjenica Petek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 1.12.2020 | Prikazano 925 puta