Novosti 14.10.2020
Koronavirus

PRIJAVA OKUPLJANJA, TRAŽENJE SUGLASNOSTI i VOĐENJE EVIDENCIJE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 12. listopada 2020. godine donio je dvije odluke kojima se uređuje način organiziranja i ograničenja okupljanja na kojima se očekuje više od 50 osoba. Jedna je opća i primjenjuje se na sva okupljanja – Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a druga ograničava neka okupljanja - Odluka o ograničavanju društvenih okupljanja.

1. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19

Organizatori svih okupljanja na kojima se očekuje dolazak više od 50 osoba, okupljanje su dužni prijaviti Županijskom centru 112 krapina112@civilna-zastita.hr. Ne prijavljuju se samo događanja koja se temeljem Zakona o javnom okupljanju prijavljuju Ravnateljstvu policije. Okupljanje se prijavljuje najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja, a organizatori su obvezni voditi pisanu evidenciju sudionika sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U prijavi se treba navesti svrha, mjesto, dan i vrijeme održavanja okupljanja; podatci osobe za kontakt te očekivani broj osoba.

 

2. Odluka o ograničavanju društvenih okupljanja

Odlukom je uvedena mjera ograničavanja nekih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na koja je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba, kao što su koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatna i korporativna okupljanja i svečanosti, razne promocije, savjetovanja, simpoziji i slično.

Za takva društvena okupljanja, organizator je obvezan, najkasnije 5 dana prije planiranog okupljanja, putem elektroničke pošte županijskog centra 112 krapina112@civilna-zastita.hr ZATRAŽITI SUGLASNOST ZA ODRŽAVANJE OKUPLJANJA OD STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE.

Zahtjev se podnosi na obrascu za izdavanje suglasnosti za održavanje društvenog okupljanja temeljem odluke o ograničavanju društvenih okupljanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je dostupan na mrežnim stranicama Krapinsko-zagorske županije.

OBRAZAC možete preuzeti ovdje ili u prilogu ispod ovog teksta.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, obvezan je, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i procjeni nadležne epidemiološke službe, odgovoriti na podneseni zahtjev u roku od 48 sati od zaprimanja zahtjeva za suglasnost.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije je, uslijed povećanja broja oboljelih na području Krapinsko-zagorske županije, 14. listopada 2020. godine odlučio kako do daljnjega neće odobravati ovakve zahtjeve. 

Društvena okupljanja, za koja se odbije tražena suglasnost ili društvena okupljanja za koja je trebala biti zatražena suglasnost, a nije zatražena – NE SMIJU SE ODRŽATI. 

ZA SLJEDEĆA OKUPLJANJA NIJE POTREBNA SUGLASNOST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE:

1. profesionalne umjetničke izvedbe i programi

2. amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi

3. kino projekcije

4. sportska natjecanja

5. okupljanja tijekom svadbenih obreda i svadbenih svečanosti

6. pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urni

7. vjerski obredi

8. izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima

 

Način održavanja okupljanja navedenih pod 1.-8. te epidemiološki uvjeti i mjere koje se moraju provoditi na tim okupljanjima utvrđeni su posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su dostupne na https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ i njih se organizatori trebaju obvezno pridržavati.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je također, na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio:

3. Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije

Sukladno Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, ORGANIZATORI SVIH VRSTA OKUPLJANJA U ZATVORENIM PROSTORIMA NA KOJIMA SE OKUPLJA VIŠE OD 20 OSOBA, OBVEZNI SU VODITI EVIDENCIJU SUDIONIKA S OSNOVNIM INFORMACIJAMA (ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba) i čuvati je najmanje 14 dana te se u slučaju potrebe predaje županijskoj epidemiološkoj službi.

Prilozi:

  Obrazac za traženje suglasnosti za održavanje okupljanja

Zadnja promjena: 14.10.2020 | Prikazano 2424 puta