Novosti 12.9.2019
Gospodarstvo

Potpisani ugovori s korisnicima potpore za samozapošljavanje


FOTO: zagorje-international.hr
Župan Željko kolar je u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine, u Krapini potpisao ugovore s korisnicima koji su ostvarili pravo na potpore Krapinsko-zagorske županije za samozapošljavanje.

Po 70.000 kuna bespovratnih potpora, što je prema Javnom pozivu i najviši iznos potpore, ostvarilo je troje mladih; Marina Pospiš iz Krapine te Valentina Leško i Aleksandar Piljek iz Svetog Križa Začretja. Marina Pospiš sredstva će uložiti u otvaranje salona za uljepšavanje - za ugradnju ekstenzija trepavica i umjetnih noktiju, Valentina Leško  otvara obrt za pripremu slastica, a Aleksandar Piljek obrt za zastupništvo u poslovanju, odnosno za konzultanske usluge.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako se radi o mladim ljudima koji su se odlučili ući u tržišnu utakmicu, da sami za sebe zarađuju za kruh, a kasnije će zasigurno moći zaposliti i nekoga drugoga. „Stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Ovo su bespovratna sredstva za mlade, važno je da mi njima nismo samo dali novac i rekli im da se snalaze u poslu, nego će na raspolaganju imati mentore i Mrežu poslovnih anđela, s kojima će se moći savjetovati o poslovanju. Za ovu godinu pripremili smo desetak takvih ugovora, a ovo su prva tri korisnika koja su potpisala ugovore i vjerujem da ćemo do kraja godine potpisati ugovore sa svima. Važno nam je što znamo da ćete ostati ovdje, a ne otići raditi u inozemstvo. Po svim statističkim pokazateljima, kad se zbroji, najmanje je ljudi otišlo iz Krapinsko – zagorske županije i to nije slučajno, to je upravo zbog toga što smo u posljednje četiri i pol godine otvorili 4000 radnih mjesta, zbog toga zahvaljujem našim poslodavcima i obrtnicima na tome“ – poručio je ovom prilikom župan Kolar.

Sredstva su osigurana iz projekta ENTER, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali, a davatelj potpore je Krapinsko-zagorska županija. Javni poziv objavljen je 08. travnja 2019., otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. kolovoza 2020. Projekt ENTER vrijedan je 1,9 milijuna kuna. Nositelj projekta je Zagorska razvojna agencija, a sve  aktivnosti usmjerene su na jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području županije, na jačanje kompetencija nezaposlenih osoba s područja županije i to prvenstveno u sferi pokretanja vlastitog poslovanja, odnosno, samozapošljavanja te na aktivnosti usmjerene na promociju deficitarnih zanimanja na području Krapinsko-zagorske županije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za obrazovanje Sanja Mihovilić.


Zadnja promjena: 7.11.2019 | Prikazano 934 puta

Najnovije iz područja