Novosti 6.5.2019
Ostalo

Posvećena crkva u Stubičkim Toplicama

Novosagrađenu župnu crkvu sv. Josipa u Stubičkim Toplicama je u nedjelju, 5. svibnja 2019. godine, posvetio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Posveti novosagrađene crkve prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je tom prilikom istaknula:  „Danas je veliki dan za Stubičke Toplice, ali i veliki dan za Krapinsko-zagorsku županiju. Crkva svetog Josipa sagrađena je u vrlo kratkom roku, dakako uz veliku pomoć i volju vjernika iz Stubičkih Toplica i čitave županije. Crkva je na lijepom mjestu, ima veliko parkiralište i velika je čast što je posvećena svetom Josipu - zaštitniku Domovine, radnika i obrtnika, a znate da mi Zagorci uvijek biramo takve zaštitnike. Čestitam župniku Ivici Šestaku, kao svim stanovnicima Stubičkih Toplica i svima nama u najljepšem frtalju svijeta“ – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te podsjetila kako je blagoslov gradilišta bio 2017. godine.

Okupljene na posveti crkve je, uz kardinala Bozanića, pozdravio i župnik iz Stubičkih Toplica Ivica Šestak, koji je i zahvalio svima koji su pomogli gradnju crkve.

U proteklih 20 godina na području Krapinsko-zagorske županije sagrađena je i crkva Muke Isusove u Maclju, trenutno se gradi crkva Sv. Ivana Pavla II. u Poznanovcu, a sprema se i izgradnja crkve u Bedekovčini.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 6.5.2019 | Prikazano 1300 puta