Novosti 31.10.2019
Ostalo

UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH - POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

Delegacija Krapinsko-zagorske županije je u četvrtak, 31. listopada 2019. godine, položila vijence i zapalila svijeće u sklopu središnjeg obilježavanja u Krapini te diljem Krapinsko-zagorske županije i na zagrebačkom Mirogoju.

Središnje polaganje vijenaca održano je na gradskom groblju u Krapini, gdje je vijenac položila i delegacija Krapinsko – zagorske županije, u kojoj su bili župan Željko Kolar i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek. Uz delegaciju Krapinsko – zagorske županije, vijenac su položile i delegacije Ministarstva obrane, Oružanih snaga, RH, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i delegacija Grada Krapine. Molitvu nakon ceremonije polaganja vijenaca vodio je krapinski župnik Davor Štuljan. „Tradicionalno za blagdan Svih svetih, kad se svi mi sjećamo svojih najmilijih, obitelji koja nas je napustila, svojih dragih prijatelja, prilika je da se prisjetimo i svih hrvatskih branitelja koji su dali svoj život za obranu domovine i uspostavu samostalne Hrvatske, te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kojem je delegacija Krapinsko – zagorske županije danas ujutro položila vijenac i upalila svijeća na njegovom grobu na Mirogoju. Ne samo danas, već u svakoj prilici i svakim danom svi mi koji svaki na svom poslu radimo trebamo razmišljati o tome da ima ljudi koji su vjerovali u današnju državu, njezin prosperitet i da svi zajedno radimo na tome da nam tako i bude“ – rekao je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Delegacija Krapinsko – zagorske županije danas je položila i vijenac na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju, gdje je i zapalila svijeće na grobu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivice Račana. Županijska delegacija položila je cvijeće i zapalila svijeće i u Kumrovcu – kod rodne kuće Josipa Broza Tita, u Velikom Trgovišću – kod rodne kuće Franje Tuđmana, u Zaboku - kod spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova u Domovinskom ratu te u Zelenjaku – kod spomeniku hrvatskoj himni Lijepoj našoj.

Polaganju su se u Kumrovcu pridružili načelnik Kumrovca Robert Šplajt sa zamjenicom Danijelom  Lončar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja. U Velikom Trgovišću su zajedno sa županijskom delegacijom cvijeće položili i svijeće zapalili načelnik Robert Greblički i njegova zamjenica Štefica Kukolja.  U Zaboku su se pridružili gradonačelnik Ivan Hanžek sa zamjenicom Valentinom Đurek te Robert Pavić, koji je ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske; dok su u Zelenjaku bili gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Kumrovca Robert Šplajt sa zamjenicom Valentinom Lončar, načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja, načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac te načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 31.10.2019 | Prikazano 1411 puta