Novosti 6.10.2020
Ostalo

Počeo KIKI festival – ove godine i online!

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održava se u dječjem tjednu, od 5. do 9. listopada 2020., u hibridnom formatu te su filmovi osim na kino projekcijama u Zaboku i Krapini također dostupni i online za područje cijele Hrvatske.

I ove godine KIKI festival nudi obilje pomno odabranih i žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, među kojima su i mnogostruko nagrađivani filmovi, kao i tri filma koja su 2020. bila nominirana za prestižnu nagradu Oscar – animirani filmovi Sestra redateljice Siqi Song te Kćerka Darie Kashcheeve, kao i film Nogometni Klub Nefta redatelja Yvesa Piata.

Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te razvijaju osjećaj jednakosti u društvu. Specifičnost KIKI festivala je i u tome što o najboljem filmu odlučuje dječji žiri, a kako bi se potakao razvoj aktivne filmske publike, s djecom se nakon projekcija organiziraju vođeni razgovori s filmskim edukatorima, a analize filmova bit će dostupne u online verziji festivala.

Program je podijeljen prema uzrastu publike, počevši s filmovima za vrtićku i predškolsku dob (4 – 6 godina), filmove za školsku dob u rasponu od 8 – 12 godina, kao i za uzrast od 12 – 14 godina te filmovi za uzrast od 14 – 18 godina. Preporuke za odabir programa prema dobi: KIKI 1 – vrtićka i predškolska dob te učenici 1. i 2. razreda osnovne škole; KIKI 2 – učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole; KIKI 3 – učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole; KIKI 4 – učenici od 6. do 8. razreda osnovne škole, te KIKI 5 za srednjoškolce.

Informacije o programu i linkovi za gledanje dostupni su na web stranici https://www.taborfilmfestival.com/kiki2020/program/filmski-program/ i FB stranici https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival

KIKI festival ove je godine ujedno i dio slavljeničkog programa Saveza DND-a  Hrvatske koji slavi 70 godina djelovanja Društva „Naša djeca“. Organizatori festivala su Društvo „Naša djeca” Zabok i Udruga Gokul, poznata i po organizaciji Tabor Film Festivala – međunarodnog festivala kratkometražnog filma. Festival KIKI je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zaboka, Krapinsko-zagorske županije te ostalih partnera.


Zadnja promjena: 6.10.2020 | Prikazano 501 puta