Novosti 8.5.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Gotovo 500 djece na 18. Olimpijadi dječjih vrtića

U utorak, 7. svibnja 2019. godine u Zaboku je održana 17. Olimpijada dječjih vrtića, na kojoj su se djeca natjecala u bacanju loptice, skoku u dalj, nogometu i štafeti

Olimpijadu je otvorila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula kako je velika sreća vidjeti ovoliko djece i odgajatelja na jednom mjestu. „Djeca od malena uče o zdravim stilovima života, a tu je zdušno navijanje obitelji. Uistinu jedna lijepa slika. Sport nas uče jako puno, i kako prihvatiti poraz i kako se veseliti pobjedi“  - poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.  Okupljenu djecu i brojnu publiku su na početku događanja pozdravili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije Tihomir Vančina, dok je župan Željko Kolar podijelio medalje u pojedinim kategorijama te čestitao malim sportašima na trudu i zalaganju.

Natjecalo se 492 djece iz 14 vrtića. Sudjelovali su dječji vrtići Naša radost iz Pregrade, Gustav Krklec iz Krapine, Zipkica 1 i 2 iz Zaboka, Bubamara iz Donje Stubice, Bedekovčina, Balončica iz Huma na Sutli, Rožica iz Velikog Trgovišća, Cvrkutić iz Oroslavja, Maslačak iz Krapinskih Toplica, Zagorske pčelice iz Sv. Križa Začretja, Zvirek iz Stubičkih Toplica, Zlatni dani iz Zlatar Bistrice, Škrinjica iz Radoboja i Mravci iz Centra za odgoj i obrazovanje.

U ukupnom poretku prvi je bio dječji vrtić Naša radost iz Pregrade, drugo mjesto pripalo je vrtiću Gustav Krklec iz Krapine dok je treće mjesto otišlo u ruke zabočkog vrtića Zipkica. Nagradu za fair play dobio je vrtić Zlatni dani iz Zlatar Bistrice.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.5.2019 | Prikazano 1768 puta

Najnovije iz područja