Novosti 15.10.2020
Ostalo

Održano online predavanje o boravku u školama u koronakrizi

Krapinsko-zagorska županija je 14. listopada 2020. godine u suradnji s Forumom za slobodu odgoja organizirala mrežno predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalne zdravlje posebno je značajno u vrijeme velikih promjena uslijed  pandemije COVID-19. Škole su se zbog pandemije našle pred velikim izazovima, ne samo vezanih uz organizaciju nastave, već i u očuvanju mentalnog zdravlja učenika i zaposlenika.

Predavanje na temu „Što smo naučili iz korona krize – preporuke za sretan boravak u školi“ održala je izvršna direktorica Foruma za slobodu odgoja Eli Pijaca Plavšić, a sudjelovali su ravnatelji, učitelji, profesori i stručni suradnici u obrazovnim ustanovama.

Na predavanju se raspravljalo o problemima vezanim u povratak u škole,  istaknuti su ključni principi rada škole u vrijeme krize, kao što su dobrobit učenika, analiza rizika, promjene na temelju dotadašnjeg iskustva, jasna i transparentna komunikacija, odgovornost za jednakost u pristupu obrazovanju ali i empatično vodstvo škole. Kao ključnom pokazala se važnost podrške kako učenicima, tako i obrazovnim ustanovama.

 

Prilozi:

  PREDAVANJE

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.10.2020 | Prikazano 618 puta