Novosti 30.9.2020
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Održan sastanak tima za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

5. sastanak Županijskog tima Krapinsko-zagorske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održan je u srijedu, 30. rujna 2020. godine, u Krapini.

Na sastanku, kojeg je vodila zamjenica voditeljice tima Sandra Kos, raspravljalo se o aktivnostima koje je Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji proveo vezano uz obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, o planovima za daljnji rad kao i o prijedlozima za obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se svake godine obilježava 25. studenog.

Članica tima Andreja Jurić prikazala je svima prisutnima spot „Lily“ koji je izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova, uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i drugih partnera koji su se aktivno uključili u projekt „Lily“, koji je primarno usmjeren na senzibilizaciju osoba muškoga spola, a u svrhu prevencije bilo kakvog nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Spot je objavljen na internetskim stranicama Policijske uprave Krapinsko-zagorske, a može se pogledati na slijedećem linku https://krapinsko-zagorska-policija.gov.hr/vijesti-85/video-povodom-nacionalnog-dana-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-u-sklopu-projekta-lily-predstavljamo-novi-spot/6058

Članovi Županijskog tima također su raspravljali o konkretnim slučajevima nasilja, o analizi i iskustvima u postupanju u praksi te izmijenili savjete i iskustva, svatko iz svog područja rada.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.9.2020 | Prikazano 522 puta

Najnovije iz područja