Novosti 21.10.2019
Gospodarstvo

Obilazak tvrtke Euro Rosa d.o.o.

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar posjetio je tvrtku Euro Rosa d.o.o, Krapina, koja se nalazi u krapinskoj poslovnoj zoni.

Tvrtka se bavi proizvodnjom i prodajom higijenske i toaletne papirne konfekcije. Proizvodni pogon u Krapini je veličine 7.000 m2, a kapacitet proizvodnje higijenskog papira je 12.000 tona godišnje. Tvrtka trenutno ima 15 zaposlenih, ali u planu su nove investicije u širenje proizvodnje te otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je direktor tvrtke Ivan Mihalić.

 

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon obilaska: „Ono što me veseli je da je ovo visoko automatizirana i robotizirana tvornica na najvišoj tehnologiji. Kapacitet tvornice je takav da se može širiti, a prvo treba osigurati tržište za plasman svojih proizvoda. Uskoro se planira i kretanje u drugu smjenu i proširenje proizvodnje te kupovanje modernije tehnologije, što nas veseli. Ovakve investicije pojačavaju gospodarsku zonu u Krapini, ali isto tako i ukupan prihod koji se stvara na području Krapinsko – zagorske županije, što stvara još bolju sliku gospodarskog stanja i gospodarskih pokazatelja u KZŽ“, rekao je župan Kolar.

 

„Proizvodimo higijenski papir na 3 linije. Prva je Fabio Perini, za proizvodnju papirnatih ručnika u roli i toaletnih rolica. Druga je Jumbo program, proizvodnja jumbo odnosno velikih rola za bolnice i hotele, a treća je složivi program ITS, odnosno složivi ručnici i složivi toalet listići. Prodajemo na domaćem tržištu, ali i stranom, Krapina je lokacija blizu Slovenije i Austrije tako da smo koncentrirani na tom dijelu. Prodajemo i veletrgovcima, prisutni smo u trgovačkim lancima. Za sada smo zadovoljni, budući da trenutno radimo u jednoj smjeni, a kapaciteta ima i za proširenje u drugu i treću smjenu. Planiramo zaposliti nove ljude i izgraditi još jednu dodatnu halu za skladišni prostor. Promet je ovisan o tržištu, proizvod je mala vrijednost, glavna prodaja je kod krajnjim potrošačima, tako da mi ovdje radimo i trgovačke lance s tuđim brendom“, rekao je direktor tvrtke Euro Rosa d.o.o.  Ivan Mihalić. U obilasku su bili i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek te pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

 

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/B34DkWjlAH9/?utm_source=ig_web_copy_link

Fotogalerija


Zadnja promjena: 21.10.2019 | Prikazano 1859 puta

Najnovije iz područja