Novosti 4.4.2019
Izbori manjine 2019.

Obavijest biračima - Izbori za predstavnike i članove vijeća nacionalnih manjina

Vlada Republike Hrvatske je dana 28. ožujka donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne samouprave). Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 5. svibnja 2019.

Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u regitar birača u službi za opću upravu ureda državne urpave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, nadležnom prema mjestu svog prebivališta i to svakim radnim danom u radno vrijeme ureda.

Ministarstvo urpave također poziva pripadnike nacionalnih manjina koji će do dana provedbe izbora navršiti 18 godina da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.

Rok za podnošenje zahtjeva za dopunu ili ispravak podataka u registru birača istječe u sriejdu, 24. travnja 2019. godine.

Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim ako se utvrdi da nisu upisani u registar birača.

Više informacija pronađite u privitku.

 

Prilozi:

  Objava biračima

Zadnja promjena: 5.4.2019 | Prikazano 538 puta