Novosti 12.12.2019
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Novo priznanje volonterskom centru VolontirAJMO

U Europskom domu u Zagrebu je u utorak, 10. prosinca 2019. godine, održana svečana dodjela oznaka kvalitete za lokalne volonterske centre.

Na svečanosti je 7 volonterskih centara dobilo oznaku kvalitete, među kojima i volonterski centar VolontirAJMO koji djeluje pri Mreži udruga Zagor. Oznaka kvalitete dodjeljuje se za volonterske centre koji djeluju u područjima promicanja vrijednosti volontiranja, pruža usluge građanima koji su zainteresirani za volontiranje, razmjenjuje informacije o ponudi i potražnji volonterskog rada, pruža usluge i podršku organizatorima volontiranja te su resursni centri u zajednici za područje volonterstva i u konačnici, dobro upravljaju volonterskim centrom.

Na svečanosti su oznaku kvalitete preuzeli Nikolina Bertol, Bojan Bjelja i Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, a potporu su na svečanosti dale i Martina Gregurović Šanjug ispred Krapinsko-zagorske županije i Martina Šarić ispred Grada Zaboka, koji su Volonterskom centru važni partneri u području razvoja volonterstva.

Mreža udruga Zagor je kroz svoj Volonterski centar VolontirAJMO zadovoljila sve uvijete za dobivanje standarda kvalitete i time oznaku kvalitete. Kako bi dobila certifikat, za koji se mogu prijaviti svi volonterski centri u Hrvatskoj, prošla je proces certificiranja: podnošenje zahtjeva za dodjelu oznake kvalitete zajedno s određenom dokumentacijom, samoprocjenu, procjenu na terenu od strane Vijeća za dodjelu oznake kvalitete (čiji su predstavnici iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, konzultanti iz Regionalnih centara, predstavnici tijela državne uprave nadležnih za područje volonterstva i civilnog društva te nezavisnih stručnjaka), anketiranje volontera i organizatora volontiranja, evaluacija svih podataka te donošenje odluke.

Čestitamo Volonterskom centru VolontirAJMO na ovom važnom priznanju kvalitete!

 

Detaljnije o procesu i standardima možete pogledati

ovdje: https://www.vcst.info/images/documents/Standardi_kvalitete_za_volonterske_centre_.pdf

 


Zadnja promjena: 12.12.2019 | Prikazano 1168 puta

Najnovije iz područja