Novosti 25.11.2018
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

PŠ Orehovica ima najljepšu učionicu na otvorenom u RH

U studiju HRT-a u Zagrebu je u petak, 23. studenoga 2018. godine, održana završnica ekološko-obrazovnog projekta Najljepši školski vrtovi u sklopu kojeg je Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički – Područnoj školi Orehovica dodijeljeno priznanje za najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj.

Na svečanosti je dodijeljen niz priznanja u sklopu HRT-ovog projekta Najljepši školski vrtovi. Priznanje i nagradu od 10.000 kuna za najljepšu učionicu na otvorenom su zajedno sa ravnateljem OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički Zdenkom Kobeščakom primili i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Krapinsko-zagorska županija osnivač je OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, kao i OŠ Lijepa naša Tuhelj koja je također sudjelovala u akciji Najljepši školski vrtovi te Škole za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koja je izradila zastave za lauerate.  Priznanje među dječjim vrtićima dobio je i DV Maslačak Krapinske Toplice.

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečana dodjela nagrada biti će prikazana na na drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju, 2. prosinca  2018. godine, s početkom u 12 sati.


Zadnja promjena: 25.11.2018 | Prikazano 945 puta