Novosti 23.9.2020
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaTurizam

Najavljen 13. GFUK

U utorak, 22. rujna 2020. godine u Krapini je predstavljen program 13. Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija podupire i prati GFUK od samog početka. „GFUK je zbog ovih izvanrednih okolnosti morao malo promijeniti raspored i način održavanja, no to nas nikako neće obeshrabriti te vjerujem kako će se i ovaj put tražiti karta više. Ovo je jedno od 10 najvažnijih kulturnih manifestacija na području županije, koja ima veliki značaj približavanja kazališnog izričaja široj publici ne samo u Krapini već u čitavoj županiji. Zahvaljujem organizatorima, a svima ostalima želim puno lijepih trenutaka na izvrsnim predstavama koje nas očekuju od 3. do 18. listopada“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Glumački festival u Krapini i po Zagorju ove godine donosi 7 predstava koje će biti izvedene ukupno 12 puta. Četiri predstave će biti izvedene posljednju nedjelju te prve tri subote u listopadu u Festivalskoj dvorani u Krapini, dok će izvan Krapine biti izvedene također četiri predstave (od kojih jedna i u Krapini) i to u Klanjcu, Oroslavju, Cestici, Vidovcu, Bedekovčini, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama i Velikom Borištofu u Gradišću u Austriji. Cijena ulaznica za predstave u Krapini je 50 kuna, odnosno 30 kuna za posljednju predstavu koja je namijenjena prvenstveno djeci, dok partneri festivala izvan Krapine zadržavaju pravo određivanja cijena ulaznice.

Program Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju najavili su i predsjednik Kulturne udruge GFUk i osnivač festivala Adam Končić, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović te direktorica Turističke zajednice Grad Krapine Nedjeljka Vodolšak.

Raspored održavanja predstava i više informacija o 13. Glumačkom festivalu u Krapini i po Zagorju pronađite ovdje.


Zadnja promjena: 23.9.2020 | Prikazano 924 puta