Novosti 15.10.2018
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Mladinski svet Slovenije posjetio KZŽ

Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Pregradu su u subotu, 13. listopada 2018. godine, posjetili članice i članovi krovne organizacije mladih u Sloveniji Mladinskog sveta Slovenije.

Gostima iz Slovenije su dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju poželjeli zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i predsjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade Tajana Broz, dok su način i djelovanja savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini predstavili predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Hrvoje Novak i predsjednica Savjeta mladih Grada Pregrade Ema Javornik. Način i djelovanje udruga u Krapinsko-zagorskoj županiji predstavila je Nikolina Bertol iz Mreže udruga Zagor. “Iako se način osnivanja i pravni status razlikuju u dvjema državama, briga za interese i ciljeve mladih je ono što zasigurno dijelimo u obje države” - istaknuo je ovom prilikom predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Hrvoje Novak.

Mladinski svet Slovenije (MSS) pod svojim okriljem okuplja organizacije s različitim interesima, stavovima ili političkim orijentacijama. MSS također stvara politike za mlade, provodi dijalog na cijelom nevladinom polju mladih, promiče razvoj rada s mladima i neformalno obrazovanje i aktivno zagovara njihovo priznanje. MSS je i nacionalni predstavnik mladih na europskoj razini - član Europskog foruma mladih od svog osnutka 1996. U suradnji s organizacijama članicama provodi svoju misiju i razvija sektor mladih.  O radu Mladinskog savjeta Slovenije govorila je Petra Miklaužić.

 


Zadnja promjena: 15.10.2018 | Prikazano 1471 puta