Novosti 30.11.2018
Zdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi Ostalo

Obilježavanje međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, odnosno predstavnicima svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije organizira u ponedjeljak, 03. prosinca 2018. godine zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom mimohodom kroz centar grada Krapine.

Mimohod počinje u 14,00 sati ispred Grada Krapine, završava u 14,45 sati ispred SŠ Krapina.

Mimohodom se želi podignuti svijest o osobama s invaliditetom te unaprijediti suradnja između lokalne zajednice i osoba s invaliditetom, naročito u dijelu mobilnosti i pristupačnosti. Mimohod će uključivati obilazak ključnih javnih institucija kako bi se na licu mjesta utvrdila pristupačnost te pokušalo iznaći rješenje za poboljšanje postojeće situacije.

Nakon mimohoda, u Srednjoj školi Krapina bit će održana rasprava na kojoj će biti doneseni zaključci s preporukama za poboljšanje pristupačnosti i omogućavanja veće socijalne uključenosti osoba s invaliditetom. U mimohodu se očekuje sudjelovanje oko šezdesetak osoba s invaliditetom, predstavnika/ca Krapinsko-zagorske županije, Policijske uprave krapinsko-zagorske, centara za socijalnu skrb i drugih zainteresiranih. Tom prilikom bit će dijeljen i letak o zlouporabi parkirnih mjesta označenih za osobe s invaliditetom.

 

Prilozi:

  Letak

Zadnja promjena: 30.11.2018 | Prikazano 1508 puta