Novosti 16.6.2014
Ostalo

Proslavljen Dan općine Kraljevec na Sutli

U petak, 13. lipnja 2014. godine u Kraljevcu na Sutli održana je svečana sjednica općinskog vijeća povodom Dana općine. Sjednici je nazočila i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki. „Općina Kraljevec na Sutli ima viziju, to je evidentno. Radite kad su u pitanju razni infrastrukturni projekti, ali vidljivo je i to da vodite računa o društvenom životu općine. Također bih se ukratko osvrnula na pitanje decentralizacije, za koju smatram da je izrazito bitna. Uzmimo primjer Kraljevca na Sutli. Vi sami najbolje znate za što vam trebaju sredstva, odnosno u koje projekte treba ulagati kako bi se mogli razvijati“.

Na svečanoj sjednici uzvanicima se obratila i zamjenica ministra poljoprivrede, Snježana Španjol: „ Tim ljudi koji radi u Općini nije velik, ali ima jako puno dobrih ideja. Posebno je pohvalno što imate spremne projekte za prijavljivanje na EU fondove. Kraljevec na Sutli već danas je prekrasno mjesto za živjeti, a vjerujem da će u skoroj budućnosti postati još ljepše“.

Načelnica općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac: „Tijekom proteklih godinu dana radili smo na dosta stvari. Saniran je most u Kraljevcu na Sutli, uredili smo kapelicu u blizini općine, kao i fasadu Kapele Sv. Josipa u Kapelskom vrhu. U sve te akcije uključivali su se dobrim djelom i naši mještani. Sufinancirali smo izradu fasade na vatrogasnom objektu DVD-a Lukavec Klanječki, sufinancirali smo sa 50 tisuća kuna legalizaciju 6 društvenih objekata na području općine. Suradnja s Hrvatskim vodama je na naše zadovoljstvo dovela do čišćenja i regulacije kanala koji su bitni za korištenje poljoprivrednih površina“. U Kraljevcu na Sutli povodom Dana općine bio je i saborski zastupnik Silvano Hrelja: „Moram pozdraviti to što se Općina Kraljevec na Sutli jednako brine za stare i mlade, za cijelu zajednicu. Dio moje političke misije je da, tako kažem, voditi brigu o trećoj životnoj dobi, stoga kad vidim pozitivan primjer, moram ga javno pohvaliti“. Na svečanoj sjednici održana je i dodjela općinskih priznanja istaknutim pojedincima i ustanovama. Jedan od dobitnika priznanja je i Krapinsko-zagorska županija, koje je preuzela predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

 

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.6.2014 | Prikazano 6336 puta