Novosti 2.11.2018
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Književna nagrada „Mali princ“ u ruke Nene Lončar iz Krapine

U Tuzli (BiH) je održana svečanost dodjele nagrade Mali princ, za najbolje djelo iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež.

Dodjela nagrada održana je u sklopu 15. međunarodnog dječjeg festivala „Vezeni most“, a ove godine nagrada je otišla u ruke autorice Nene Lončar iz Krapine, za roman Sve o Evi – vodič za sanjare, za kojeg je autorica 2017. godine dobila nagradu Grigor Vitez. Selektori za Nagradu Mali princ – Ibrahim Kajan (BiH), Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), Marina Gabelica (Hrvatska) i Zorana Opačić (Srbija) – nominirali su osam naslova:  Vjetrić nestaško Jelene Glišić i Djeca koja lete Nure Suljkanović (BiH), Puh Đorđe i duhovi Triftara Žarka Vučinića i Zovu me Čupa Nataše Nelević (Crna Gora), Dom iza žice Jasminke Tihi-Stepanić i Sve o Evi – Vodič za sanjare Nene Lončar (Hrvatska), Krokodil peva Vesne Aleksić i Banda neželjenih ljubimaca Uglješe Šajtinca (Srbija). Druga hrvatska kandidatkinja, Jasminka Tihi-Stepanić sa svojom je knjigom Dom iza žice osvojila visoko treće mjesto.

 

"Čestitamo svim autorima što su svojim knjigama predstavljali dječju književnost svojih zemalja, a posebne čestitke upućujemo ovogodišnjoj pobjednici Neni Lončar, koja dolazi iz Krapinsko - zagorske županije!"

 Zadnja promjena: 2.11.2018 | Prikazano 1100 puta