Novosti 14.6.2017
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Gradski puhački orkestar Krapina treći najbolji u Hrvatskoj

Gradski puhački orkestar Krapina je na 31. Susretima hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, koji se proteklog vikenda u organizaciji Saveza udruga – Hrvatskog sabora kulture održavao u Novom Vinodolskom, osvojio Zlatnu plaketu.

Orkestar sastavljen od vlastitih amaterskih glazbenika se na smotri predstavio sljedećim programom: Nikica Kalogjera – Svečana koračnica, James Swearingen- All Glory Told i Robert W. Smith – Into The Storm. Stručni ocjenjivački sud u sastavu prof. Robert Homen, prof. Vanja Lisjak i prof. Miro Saje izvedbu programa Gradskog puhačkog orkestra Krapina ocijenili su sa 86,92 boda te su mu dodijelili Zlatnu plaketu. Prema broju bodova, orkestar se plasirao na treće mjesto od 10 orkestara u u C kategoriji koncertnog programa.

Poslije službenog natjecateljskog nastupa u Domu kulture Gradski puhački orkestar Krapina izveo je i polusatni revijalni program u kojem je izvedbama promovirao Zagorje te je svirkom i pjesmom oduševio publiku u Novom Vinodolskom. Kratki promenadni koncertni nastup održan je i večer prije natjecanja na trgu u Novom Vinodolskom.

Gradski puhački orkestar je prošle godine na istom natjecanju osvojio 2. mjesto.

Svim članicama i članovima Gradskog puhačkog orkestra Krapina čestitamo na još jednom izvrsnom nastupu i zahvaljujemo na doprinosu u promociji Krapinsko-zagorske županije.


Zadnja promjena: 14.6.2017 | Prikazano 2079 puta

Najnovije iz područja