Novosti 21.5.2019
Ostalo

130 godina DVD-a Marija Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica je u subotu, 18. svibnja 2019. godine, obilježilo 130 godina rada i djelovanja.

Svečanosti je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je tom prilikom predsjedniku DVD-a Marija Bistrica Velimiru Babiću uručio zahvalnicu, koju je ovom vatrogasnom društvu dodijelio za 130 postojanja i djelovanja, časnog i uspješnog rada. Brojne okupljene u vatrogasnom domu u Mariji Bistrici pozdravila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, počasna članica DVD-a Marija Bistrica, te izaslanik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Kuliber, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

U sklopu svečanosti podijeljena su brojna vatrogasna priznanja i zahvalnice, a svima koji su doprinijeli realizaciji obilježavanja 130 godina postojanja DVD-a Marija Bistrica, zahvalio je predsjednik Velimir Babić.

Zlatne su medalje dobili Ignac Babić, Franjo Mahmet, Josip Bokun, Franjo Ozimec i Florijan Ozimec, a zlatne plamenice Tomislav Kuntić i Andrija Belko. Spomenicu za 30 godina rada u društvu dobio je Branko Bigor, a posebno priznanje Vatrogasni veteran Franjo Tomorad. DVD Marija Bistrica uz veliku obljetnicu dobio je od HVZ-e Povelju Đuro Deželić, te plakete KZŽ-e i VZKZŽ-e.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 21.5.2019 | Prikazano 1496 puta