Novosti 7.5.2019
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Županija osigurala Općoj bolnici Zabok sredstva za kupnju CTG uređaja

U četvrtak, 19. veljače 2015. godine na Odjelu za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Zabok upriličena je primopredaja novog CTG uređaja.

Vrijednost CTG uređaja je 18.585,00 kuna, a sredstva za njegovu nabavku je osigurala Krapinsko-zagorska županija. Župan Željko Kolar prilikom primopredaje uređaja istaknuo je da je Opća bolnica Zabok poznata po svojoj kvaliteti van granica Krapinsko-zagorske županije, te je dodao da to posebno vrijedi za Odjel za ginekologiju i porodništvo. „To potvrđuje i činjenica da sve više žena s područja grada Zagreba odlučuje porod obaviti upravo ovdje u zabočkoj bolnici, prije svega zbog kvalitetnog medicinskog kadra, ali i činjenice da je Odjel za ginekologiju i porodništvo moderno opremljen. Da bismo zadržali razinu zdravstvenih usluga, potrebno je barem jedanput ili dvaput godišnje kupovati novu opremu. Lani smo tako bolnici osigurali sredstva za kupnju ginekološkog stolca u vrijednosti od 36.000 kuna, a ove godine 18.585 kuna za kupnju CTG aparata. Redovito razgovaramo sa menadžmentom bolnice kako bismo se informirali o njihovim potrebama te kako bismo osigurali kontinuitet ulaganja. Tako smo danas dogovorili da ćemo osigurati sredstva za građevinske radove unutar ginekološkog odjela i da ćemo pomoći nabavku novog ginekološkog stola, i to u narednih šest mjeseci“ – rekao je župan Željko Kolar.

 

Voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Rajko Fureš zahvalio je županu Željku Kolaru na kontinuiranoj potpori Krapinsko-zagorske županije, posebno napomenuvši da se ulaganjem u  novu, modernu opremu znatno doprinosi  sigurnosti trudnica i novorođenčadi. Dr. Fureš također je istaknuo da CTG uređaj omogućuje  procjenu postojanja bilo kakve patnje ploda pri kraju trudnoće i pri samom porođaju, kao i praćenje kontrakcija maternice i srčanih radnji fetusa.

 

Primopredaji novog CTG uređaja nazočili su i zamjenica župana Jasna Petek, zamjenik ravnatelja OB Zabok Tihomir Vančina i potpredsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Tomislav Končevski 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 23.2.2015 | Prikazano 5690 puta