Novosti 15.9.2020
Ostalo

Dan Općine i Župe Sveti Križ Začretje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine, obilježen Dan Općine i Župe Sveti Križ Začretje

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivica Roginić, dok je načelnik Marko Kos govorio o radu u proteklom razdoblju te istaknuo kako je 2019. godina dala velik vjetar u leđa Općini Sveti Križ Začretje. „Nastupili smo hrabro, pripremili se na velike projekte, no kao i cijelu Hrvatsku zadesila nas je epidemija pa su se sve radnje malo usporile, a život je postao malo drugačiji i oprezniji“ – rekao je načelnik Kos te među općinskim projektima posebno izdvojio izgradnju 13,5 milijuna kuna vrijednog vrtića. Svečanosti su prisustvovali zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. „Načelnik Kos vrlo brzo, efikasno i prilagodljivo radi. Kod njega nema puno priče, kod njega se puno radi na terenu i to se vidi iz njegovog kratkog, ali vrlo sadržajnog izvješća o radu“ – rekla je zamjenica Petek, dodavši kako je posebno veseli što je općina Sv. Križ Začretje prijatelj djece i što se gradi prekrasan vrtić, kojeg je nazvala “krunom” rada svih proteklih godina. Predsjednica Skupštine KZŽ je istaknula da Sveti Križ Začretje ima dobar položaj, no da je još važnije od njega to što se u Općini uvijek vodila najnužnija briga o svom stanovništvu.  „Čestitke na izgradnji dječjeg vrtića, radujem se da konačno stasa i spojna cesta, koju sam još ja potpisala, te dakako čestitam i svim dobitnicima priznanja“ – poručila je predsjednica Županijske skupštine.

Predsjednik Općinskog jeća i načelnik ovom su prilikom ovogodišnja općinska priznanja uručili dobitnicima, a okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te upravitelj župe Sveti Križ Začretje Vladimir Drnetić.

Među uzvanicima na sjednici bio je i saborski zastupnik Željko Pavić te više gradonačelnika i načelnika s područja Krapinsko-zagorske županije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.9.2020 | Prikazano 517 puta