Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. rujna 2019.

Školsko zvono će danas ujutro za tisuće učenika iz našeg najljepšeg frtalja svijeta i simbolično označiti početak nove školske godine – razdoblja stjecanja novog znanja i iskustva koji će ih pripremiti za sve one očekivane i neočekivane izazove njihovih mladih života. Sljedećih deset mjeseci provesti će sa starim i novim prijateljima u usvajanju novih znanja i vještina, istraživanju, smijehu i veselju. Zadaća svih nas je da to razdoblje uistinu bude sretno i bezbrižno, a najvažniju ulogu u tome dakako imaju roditelji i učitelji – Vaš svakodnevni predani rad, entuzijazam i stručnost predstavljaju dugoročni zalog njihove i naše bolje budućnosti.

Krapinsko-zagorska županija ima osnivačka prava nad 30 osnovnih i 9 srednjih škola te kontinuiranim ulaganjima pokušava stvarati uvjete za neometano i učinkovito izvođenje nastavnog procesa. U Proračunu kojeg donosi Županijska skupština najviše se sredstava izdvaja za školstvo i zdravstvo, a osobito se ističu financiranja  kapitalnih projekata. Tako smo prošle godine otvorili novosagrađenu područnu školu u Martinišću i završili gradnju sportske dvorane u Đurmancu, a još su uvijek u tijeku gradnje dvorana u Hrašćini i Zlatar Bistrici. Završene su energetske obnove osnovnih škola u Humu na Sutli, Pregradi i Zaboku, a već kreću nove u Đurmancu, Gornjoj Stubici i Kumrovcu. U županijskim proračunima ćemo dakako i ubuduće predviđati sredstva za usavršavanje učitelja, modernizaciju, opremanje i nadogradnju škola  jer su upravo odgoj i obrazovanje temelj svakog napretka 

Svim srednjoškolcima i osnovnoškolcima, a osobito malim prvašićima želim sretan početak školske godine – puno radosti u druženju i veselja u učenju. I dalje budite sretni i marljivi – na ponos svojim roditeljima, učiteljima i čitavoj Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sa željama za čim bolji uspjeh u školi,

predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, dr.vet.med