Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home > EU projekti > Projekt "Baltazar"
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 2.9.2014
Projekt "Baltazar"Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaZdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi

Započela edukacija 69 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama

Sukladno planiranim aktivnostima u sklopu projekta „Baltazar“, Krapinsko-zagorska županija i projektni partneri od 1. do 5. rujna 2014. godine u prostorima Srednje škole Krapina organiziraju edukaciju za 69 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama.

Edukaciju provodi tim profesora s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a sudionici su odabrani na temelju pristiglih prijava na „Javni poziv za mlade nezaposlene osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u odgojno-obrazovnim ustanovama“, raspisan od strane Krapinsko-zagorske županije i partnera. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Krapini, u razdoblju od 17.07.-10.08.2014. zaprimio je 383 molbe, od čega njih 36 nije zadovoljavalo formalne uvjete, te nisu razmatrane u daljnjem postupku selekcije.

Osnovni uvjeti su bili najmanje završena četverogodišnja srednja škola, prijava u evidenciji nezaposleni osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i starost do 29 godina, dok su prednost imale osobe s iskustvom u volontiranju i u neposrednom radu s djecom. Uzevši u obzir te kriterije, na psihologijsko testiranje i intervju pozvano je 127 kandidata, a odazvalo se njih 115. U završnu fazu odabira ušlo je 109 kandidata (6 kandidata je odustalo).

Konačan odabir 69 pomoćnika u nastavi za 99 učenika s teškoćama, donijelo je stručno Povjerenstvo za odabir kandidata razmotrivši sve predviđene elemente u provedbi postupka selekcije (životopis, prednosti, te stručnu procjenu kompetencija i osobina podnositelja prijave). Nakon edukacije, pomoćnici će biti razmješteni u 27 osnovnih i 4 srednje škole na području Krapinsko-zagorske županije od 8. rujna, tj. s početkom nastavnog procesa u školskoj godini 2014./2015.

Nakon dvadeset sati edukacije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet će za svakog polaznika izraditi potvrdu o sudjelovanju u obrazovanom programu za pomoćnika u nastavi. Tijekom edukacije pomoćnici će se upoznati s pravima učenika s teškoćama unutar zakonskog okvira, o vrsti teškoća i pristupu učeniku, o suradnji pomoćnika u nastavi s učiteljem/nastavnikom, roditeljima i drugim učenicima, te o ulozi pomoćnika u podršci učenicima s teškoćama u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina. Također, kod neposrednog rada s učenicima s teškoćama, pomoćnici će moći zatražiti i pomoć stručnog suradnika ili koordinatora za projekt „Baltazar“ u pojedinoj školi.

Na otvorenju edukacije 1. rujna ispred Krapinsko-zagorske županije sudionike su pozdravili Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti, i voditelj projekta „Baltazar“ Ivan Lamot, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu. Također, prisutnima su se obratili i predstavnici partnera: Helena Matuša, zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije d.o.o., Mirjana Jurman, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured u Krapini, te Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina. Prvu edukaciju iz ciklusa vodila je dr.sc. Snježana Sekušak-Galešev, izv.prof., s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Lista odabranih pomoćnika u nastavi, s rasporedom po županijskim osnovnim i srednjim školama, nalazi se u prilogu ispod teksta.

Sve dodatne informacije možete zatražiti slanjem upita na službenu e-mail adresu projekta: baltazar@kzz.hr.

Opširniji materijali o projektu „Baltazar“ bit će uskoro dostupni na istaknutom mjestu u okviru web stranice Krapinsko-zagorske županije.

Prilozi:

  Lista odabranih pomoćnika u nastavi

Fotogalerija


Zadnja promjena: 2.9.2014 | Prikazano 13114 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
studeni 2019
poutsrčepesune
28293031123
4
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Stjepan Ivanjko)
5
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Dragutin Jambrešić)
67
8
Nabava namještaja i opreme za rad Poslovno-tehnološkog inkubatora
910
11
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Božena Blagaić)
121314
15
Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja KZŽ 2019./2020.
1617
18
19
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Dubravko Kuhta)
20
21
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Vladimir Čuček)
22
Usluga prijevoza učenika za 6 osnovnih škola kojima je KZŽ osnivač
2324
25
Javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun za 2020. godinu
26
27
Javno savjetovanje - Odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela KZŽ
2829301
2345678
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended