Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Poljoprivreda i šumarstvoMjere ruralnog razvoja

Javni poziv za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata

Na Javni poziv prijavljuje se priprema projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, a rok za podnošenje prijava je 18. srpnja 2014. godine.

ŽUPAN

KLASA: 320-01/14-01/49

URBROJ: 2140/01-02-14-2

Krapina, 29. svibnja 2014.

Na temelju članka 9., stavka 1. Pravilnika za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda u 2014. i 2015.godini, te članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije („Službeni glasnik Krapinsko- zagorske županije“, br. 13/01, 5/06, 14/09, 11/13 i 26/13 - pročišćeni tekst) župan Krapinsko-zagorske županije raspisuje

JAVNI POZIV

za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda u 2014. godini

 

1. Predmet Javnog poziva je podnošenje prijava za dodjelu financijske potpore za pripremu projektne dokumentacije temeljem Pravilnika za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda u 2014. i 2015. godini („Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“, broj 10/14) koji je usklađen sa Uredbom Komisije (EU) br. 1408/2013 od 18. prosinca 2013. godine o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na potpore de minimis u poljoprivrednom sektoru (SL L 352/9, 24.12.2013.).

2. Korisnici sredstava mogu biti:

- Fizičke i pravne osobe koje se bave primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda registrirani kao poljoprivredna gospodarstva definirana Zakonom o poljoprivredi (“Narodne novine” br. 149/09, 127/10, 50/12, 120/12, 148/13) koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu Krapinsko-zagorske županije, imaju prebivalište, odnosno sjedište na području Krapinsko-zagorske županije, te imaju proizvodnju i objekte na području Krapinsko-zagorske županije.

3. Na Javni poziv prijavljuje se priprema projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda.

4. Financijska potpora će se odobravati u iznosu do 40% ukupnog troška bez PDV-a odnosno za mlade poljoprivrednike 50% ukupnog troška bez PDV-a za pripremu dokumentacije, a najviše u iznosu:

- do 13.000,00 kuna po korisniku za zahtjevnu zgradu čija površina je veća od 1.000 m²,

- do 7.000,00 kuna po korisniku za manje zahtjevnu zgradu čija je površina veća od 400 m², a manja od 1.000 m²,

- do 4.000,00 kuna po korisniku za jednostavnu zgradu čija površina nije veća od 400 m².

5. Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je do 18. srpnja 2014. godine.

6. Podnošenje prijave:

Sve prijave podnose se na popunjenim službenim obrascima uz koje je utvrđena obvezna dokumentacija koja se prilaže uz obrasce.

Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Magistratska 1, 49000 Krapina ili na web stranici:http://www.kzz.hr (Natječaji i javni pozivi).

Obrasci za prijavu na Javni poziv ne smiju se ni na koji način mijenjati.

7. U razmatranje se neće uzeti prijave koje nisu u skladu s uvjetima u Javnom pozivu.

8. Povjerenstvo, ovisno o broju prijava na Javni poziv koje ispunjavaju uvjete za dodjelu potpora za pripremu projekata kroz ovaj Pravilnik, te ovisno o osiguranom iznosu u Proračunu Krapinsko-zagorske županije za godinu u kojoj se sredstva dodjeljuju, utvrditi će pojedinačni iznos financijskih potpora i Prijedlog liste korisnika.

9. Temeljem utvrđenog Prijedloga liste korisnika korisnici se pisanim putem obavještavaju o predviđenom iznosu potpore, te o tome da je riječ o potpori de minimis pozivajući se na Uredbu de minimis.

10. Po dostavljenoj obavijesti o predviđenom iznosu korisnici su obvezni dostaviti u pisanom ili elektroničkom obliku Izjavu o svakoj potpori de minimis na koju se odnosi Uredba de minimis, primljenoj tijekom prethodne dvije fisklane godine i u tekućoj fiskalnoj godini.

11. Po dostavljenim Izjavama o primljenim potporama de minimis, Županija može izvršiti provjeru vjerodostojnosti Izjava pri Ministarstvu poljoprivrede koje vodi evidenciju odobrenih potpora de minimis u poljoprivredi.

12. Na temelju Prijedloga liste korisnika i dostavljenih Izjava o primljenim potporama de minimis, župan donosi Odluku o dodjeli potpora za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda.

13. Međusobna prava i obveze Županije i Korisnika za aktivnosti koje su u pripremi utvrditi će se Ugovorom.

14. Obrasci za prijavu s dokumentacijom u njenom prilogu dostavljaju se isključivo putem pošte u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja, te istu dostaviti na adresu:

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA,

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina

s naznakom za Javni poziv

za Potporu za pripremu projektne dokumentacije za legalizaciju objekata u svrhu primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda

-NE OTVARATI- 

ŽUPAN

Željko Kolar

 

Prilozi:

  Javni poziv
  Obrazac
  Izjava
  Uredba Komisije (EU) br.1408/2013
  Pravilnik

Zadnja promjena: 3.6.2014 | Prikazano 5779 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
Koronavirus Koronavirus Deficitarna zanimanja
travanj 2020
poutsrčepesune
3031
1
 • Statut Krapinsko-zagorske županije
 • Statut Krapinsko-zagorske županije
 • Na području KZŽ 65 pozitivnih osoba na koronavirus
 • VAŽNA OBAVIJEST O IZDAVANJU PROPUSNICA
 • Natječaj za razvoj poljo. proizvodnje i promociju poljo. proizvoda u 2020.
 • Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 1. travnja
 • Važna obavijest o izdavanju e-propusnica
 • Početak rada sustava e-propusnice.
 • 2
 • Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar posjetio potresom stradala područja
 • Konferencija za medije Stožera civilne zaštite i Župana Krapinsko-zagorske županije
 • Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 2. travnja
 • Na području KZŽ evidentirano evidentirano 70 osoba pozitivnih na koronavirus
 • 345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930123
  45678910
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended