Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 18.3.2020
KoronavirusZdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladiOstalo

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KZŽ 18.03.20.

Na području KZŽ nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije održao je u srijedu, 18. ožujka 2020. godine održao je konferenciju za medije. Načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek istaknuo je da  na području Krapinsko – zagorske županije sa današnjim danom nema novozaraženih osoba. „Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirane su ukupno tri osobe pozitivne na novi koronavirus, koje se nalaze u izolaciji u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana“, rekao je načelnik Stožera Ferek – Jambrek te je dodao da će odluci Vlade RH, županijski stožeri imati više ovlasti, što znači da će moći uskoro i donijeti odluke, a ne samo preporuke.

 

Ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da prvi pacijent koji je bio pozitivan, već dva dana nema temperaturu. „ Pacijent se dobro osjeća, i ako ni sutra neće imati temperaturu, pacijent će biti podvrgnut ponovnom testiranju. Ako test dva puta zaredom bude negativan, bit će pušten kući. Preostalo dvoje pacijenata također se dobro osjeća. 81-godišnjakinja ima temperaturu 37 Celzijevih stupnjeva, dok njezin sin, 53-godišnjak više nema temperaturu. Svo troje pacijenata do daljnjeg ostaju u izolaciji u OB Zabok“, rekao je Vančina te dodao da je odjel fizikalne terapije u bolnici ispražnjen i prenamijenjen za smještaj  do 10 pozitivnih pacijenata te da nema liječnica i liječnika u samoizolaciji.

 

Voditelj odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac istaknuo je da javnost polako počinje osvješćivat oko cijele situacije sa koronavirusom. „Javna mjesta su prazna, na ulicama je vrlo malo ljudi. To je znak da su građani shvatili ozbiljnost situacije i da se drže propisanih pravila. Upravo to moramo svi zajedno i dalje nastaviti raditi – biti disciplinirani i držati se svih mjera, jer jedino na taj način možemo pobijediti virus“, rekao je dr. Lipovac.

 

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan rekla je kako je sa današnjim danom na području Krapinsko – zagorske županije s radom počela prva dežurna ambulanta za potrebe trijaže pacijenata sa sumnjom na koronavirus. „Riječ je o izdvojenoj ordinaciji s 24 – satnim radnim vremenom u ambulanti u Oroslavju, na adresi Stjepana Radića 6a. U ambulanti rade liječnici primarne zdravstvene zaštite s područja Krapinsko – zagorske županije i to u smjenama po 12 sati, od 7 do 19 sati i od 19 sati do 07 sati. Svi koji sumnjaju da su zaraženi ili su imali neki sumnjivi kontakt mogu se obratiti u ambulantu ili na broj telefona 264 – 057, gdje mogu dobiti potrebne informacije“, rekla je dr. Dogan te dodala kako su poduzete sve mjere predostrožnosti, kako bi se uklonila opasnost od zaraze za druge pacijente i zdravstvene radnike.

 

 

NAČELNIK STOŽERA

 

Anđelko Ferek - Jambrek

 

Prilozi:

  PRIOPPĆENJE - STOŽER KZŽ

Zadnja promjena: 18.3.2020 | Prikazano 1998 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi