Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 10.10.2019
Ostalo

NAJAVA: 8. INTERSLAST

Počinje 8. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

U utorak, 15. listopada 2019. godine u Termama Tuhelj bit će održano svečano otvorenje 8. Interslasta, međunarodnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

 

 

 

 

Svečanost otvorenja počinje u 09,00 sati.

(hotel Well)

 

 

Ovogodišnja glavna tema Interslasta je Med u slastičarstvu. Posjetitelji kongresa moći će kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake i medene pite. U sklopu programa prikazat će se izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja, korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski, uskrsni medeni kolači, starinski, tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna, blagdanska, medena pita iz Srbije, razne zagorske i podravske kolače s medom, medenjake i kolače s medom iz Varaždinske županije. Gosti iz susjedne Slovenije pokazat će kako se radi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena u EU.

 

Svi inozemni slastičari spravljat će i u radionicama koristiti med hrvatskih pčelara. Hrvatski med će se koristiti i spravljanju natjecateljskih radova. Očekuje se sudjelovanje od ukupno 125 ekipa iz područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije. Organizator s posebnim zadovoljstvom ističe veliko zanimanje od strane brojnih slastičarskih škola iz cijele regije čiji će učenici i nastavnici sudjelovati u programu, ali i natjecanjima. Time se iskustva s područja izvorne slastičarske baštine prenose na mlade generacije koje će dalje nastavljati ovu bogatu tradiciju. I profesionalni slastičari i amateri i učenici natjecat će se u izradi medenih torti, medenjaka, paprenjaka i medenih pita.

 

Radove će ocjenjivati najeminentniji hrvatski slastičarski stručnjaci, majstori slastičarstva, članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza i članovi WACS-a Svjetske asocijacije kuhara i slastičara te poseban žiri inozemnih novinara.

 

Prilozi:

  PROGRAM - INTERSLAST 2019.

Zadnja promjena: 10.10.2019 | Prikazano 220 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam