Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Ostalo
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 16.6.2019
Ostalo

Dan Grada Donja Stubica

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Donja Stubica održana je u sklopu obilježavanja Dana Grada u petak, 14. lipnja 2019. godine, u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan Grada i Župe Donja Stubica te se, uz pohvale na rad gradskog vodstva, osvrnuo na izazove s kojima se suočavaju jedinice lokalne samouprave i sama Županija. „Prije nego smo mogli koristiti sredstva europskih fondova, svaki je gradonačelnik ili načelnik mogao planirati da u svojem mandatu eventualno napravi jedan kapitalni projekt i možda započne još jedan. Danas su, zbog mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova, toliko velika očekivanja naših građana i nas samih da ni 5 ni 6, koliko je Nikola nabrojio, a ni 10 nije dovoljno. Sad nastajei problem u sufinanciranju europskih projekata s našim izvornim prihodima, i to bez obzira na iskorak u financiranju lokalne samouprave. Upravo zbog ove potrebe i naših pripremljenih projekata jednostavno je premalo novaca za vlastitu komponentu, a Grad se već sad mora zaduživati da bi mogao isfinancirati svoje projekte. U sljedećoj financijskoj omotnici kad će naš udio biti ne  15 već 30%, to će biti još teže, usudio bih se reći i nemoguća misija. Da nam se to ne bi dogodilo, pozivam sve kolegice i kolege – bez obzira na stranačku pripadnost, da zajedno lobiramo prema Vladi i da mijenjamo sustav financiranja jedinica lokalne samouprave kako bi i u novoj financijskoj omotnici općine, gradovi i županije bili ti koji povlače europska sredstva i stvaraju bolje uvjete za život ljudi“ – istaknuo je župan Kolar

Okupljene su pozdravili i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te te načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa, dok je gradonačelnik Nikola Gospočić podnio opširno izvješće o radu u proteklom razdoblju. Uz nabrajanje realiziranih projekata te najavu onih za koje su osigurana bespovratna sredstva, gradonačelnik Gospočić je naglasio: „Trenutno se u gradu provodi ili je provedeno šest velikih kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti oko 21 milijun kuna. Ako znamo da je proračun grada između 12 i 14 milijuna kuna, onda možemo vidjeti koliki je značaj tih projekata za naš grad“ – istaknuo je gradonačelnik Gospočić te naveo kako su to završetak radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste ŽC 2198 – Gornji Hruševec – Vurača u dužini od 1800 metara, rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića “Bubamara”, rekonstrukcija i sanacija stare zgrade žandarmerije, koja bi trebala postati novi Turističko – informativni centar te sjedište Stub – kluba, izgradnja reciklažnog dvorišta iza zgrade Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije u Matenačkoj ulici, energetska obnova društvenih domova u Gornjim Matencima, Gornjem Hruševcu i Grabrini te projekt Newlight – izmjena starih svjetiljka javne rasvjeta, novim LED svjetiljkama u naselju Vučak.

Na sjednici su dodijeljena i brojna gradska priznanja te nagrade  u akciji Uredimo Gupčev kraj. U popratnom programu nastupio je Duo Hands&voice Tomi i Vladek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.6.2019 | Prikazano 1065 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam