Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine 31.10.2017
Županijska skupštinaSjednice skupštine (saziv 2017)Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ

Održana 5. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine, održala svoju 5. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 33 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na 5. sjednici donijela  II. izmjenu Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, kojom se planira ukupni Proračun Županije i proračunskih korisnika u visini  u visini 582.779.675,08 kuna, odnosno u iznosu od 165.329.158,00 kn samo za Krapinsko-zagorsku županiju. Budući da su prihodi Županije planirani u 17,8% manjem iznosu u odnosu na prethodni plan, a da se rashodi i izdaci sada planiraju u iznosu od 161.775.095,00 kn ili 18,1% manje od prethodnog plana, vidljivo je da se u 2017. godini planira ostvarenje viška prihoda na rashodima u iznosu od 3.554.063,00 kn kojim se pokriva manjak poslovanja iz 2016. godine. Smanjenje je uglavnom posljedica dugotrajne provedbe postupaka vrednovanja prijava kapitalnih projekata za financiranje iz EU sredstava kod nadležnih tijela državne uprave (npr. Poslovno-tehnološki inkubator KZŽ, Energetska obnova škola, Sanacija odlagališta otpada), kašnjenja objave javnih poziva za prijavu projekata u odnosu na prvotni plan (npr. Integrirani promet zagrebačkog područja) ili dugotrajnim postupcima javne nabave (npr. Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ, Izgradnja sportske dvorane u Hraščini i Dovršetak izgradnje sportske dvorane pri OŠ Đurmanec). Provedba navedenih projekata će se realizirati u sljedećoj godini, a za većinu je već i odobreno financiranje. II. Rebalans Proračuna donijet je s 26 glasova za i 7 suzdržanih.

Županijska skupština je na ovoj sjednici odobrila sklapanje Dodatka II Ugovoru o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju Zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice. Investitor Sunce premium d.o.o. je 8. rujna 2017. godine zatražio produljenje trajanja Ugovora te je procijenjeno kako je realizacija Projekta od interesa za Krapinsko-zagorsku županiju, s određenim jamstvima za poštivanje rokova početka gradnje. Drugim dodatkom Ugovoru privatni se partner obvezuje započeti radove na izgradnji objekata u okviru Projekta najkasnije u roku od 2 godine i 6 mjeseci, računajući od dana sklapanja Dodatka II. Ugovoru i završiti ga u roku od 2 godine i 6 mjeseci, računajući od dana započinjanja radova, s time da će se smatrati da su radovi na izgradnji objekata u okviru Projekta u cijelosti završeni izgradnjom hotelskih kapaciteta s minimalno 300 soba, wellness centra i vodenog parka s najmanje 7 bazena. Ako privatni partner ne započne gradnju objekata u navedenom roku, morati će Županiji isplatiti naknadu od 1.500.000,00 kuna. Župan Željko Kolar istaknuo je kako je projekt Stubaki za Krapinsko-zagorsku županiju isto što je za Republiku Hrvatsku Pelješki most: "Za ovako velike projekte, koji mijenjaju sliku pojedinog područja, treba strpljenja. Uz jasnu želju i namjeru partnera da se ostane na zajedničkom projektu te da ga ipak na kraju i realiziramo, svjesni smo odgovornosti koju preuzimamo, ali smo se itekako spremni s njom i nositi." - rekao je župan Kolar. Sklapanje dodatka ugovoru odobreno je uz protivljenje oporbe koja je predlagala odštetnu klauzulu od 11 milijuna kuna, s 26 glasova za, 8 glasova protiv i jednim suzdržanim glasom.

Županijska skupština je na svojoj 5. sjednici prihvatila i Izvješća o financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za razdoblje siječanj - lipanj 2017. godine te su članice i članovi Županijske skupštine pohvalili rad zdravstvenih ustanova, ravnatelja i djelatnika te jednoglasno donijeli zaključak da će od Ministarstva zdravstva zatražiti povećanje mjesečnog limita Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana za 500.000 kuna i to za liječenje hrvatskih branitelja, a što je već bilo ugovoreno u razdoblju od 1. do 6. mjeseca 2016. godine.

Članice i članovi Županijske skupštine jednoglasno su donijeli i Regionalni program za mlade Krapinsko-zagorske županije 3.0 za razdoblje od 2017. do 2020 godine. Novi strateški dokument sa smjernicama za unapređenje položaja mlade populacije u dobi od 15 do 30 i njihovo aktivno uključivanje u procese donošenja odluka sastoji se od 52 mjere za poboljšanje položaja mladih na području Županije. Mjere su podijeljene u šest tematskih područja s ukupno 146 predviđenih aktivnosti: Obrazovanje i mobilnost; Rad, zapošljavanje i poduzetništvo; Zdravlje i pozitivni stilovi života;  Socijalna politika; Kultura mladih i Demokratsko građanstvo, ljudska prava i održivi razvoj. U programu su predviđeni i nositelji pojedinih mjera, vremenski period provedbe, kao i partneri i sudionici, izvori financiranja te indikatori na temelju kojih će se procjenjivati uspjeh provođenja.

Županijska skupština je donijela i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Krapinsko-zagorske županije kojom je, prvenstveno zbog velikog broja projekta za koje je potrebno provesti postupke javne nabave, predviđeno ustrojavanje novog upravnog tijela – Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, a koji će preuzeti dio poslova Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove i Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu. Na ovoj je sjednici donijeta i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Krapinsko-zagorske županije, kojom se propisuju koeficijenti u novoustrojenom upravnom odjelu te se donose manje izmjene na nekoliko postojećih radnih mjesta.

Budući da je mandat trećeg saziva Županijskog savjeta mladih pri svome kraju te da je mandat članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije vezan uz mandat članova Županijske skupštine, Skupština je na svojoj 5. sjednici donijela i zaključak o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova/članica Županijskog savjeta mladih i njihovih zamjenika/zamjenica te Odluku u osnivanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Članice i članovi Županijske skupštine prihvatili su i Izvještaj  o provedbi Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije za 2016. godinu, donijeli  Odluku o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu te verificirali skraćeni zapisnik sa 4. sjednice Skupštine.

 

 

Prije početka rada po dnevnom redu održan je i aktualni sat:

Marijan Hohnjec postavio je pitanje o emigraciji mladih: "Postoje li podaci koliko je mladih u posljednje četiri godine otišlo iz Krapinsko-zagorske županije i poduzima li se što da se njihovi odlasci spriječe?"
Župan Željko Kolar odgovorio je da zna kako je u 2016. godini u cijeloj Hrvatskoj najmanje ljudi u inozemstvo otišlo iz Krapinsko-zagorske županije, a da će podatke za sve četiri godine zatražiti od Ministarstva unutarnjih poslova te odgovor proslijediti članu Županijske skupštine.

Dražen Čvek postavio je pitanje o dinamici provedbe mjera navedenih u Planu gospodarenja otpadom Republike Hrvatske 2017.-2022 te, ako postoje problemi u realizaciji na području Krapinsko-županije, postoji li plan za pomoć u realizaciji tih aktivnosti.
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić odgovorio je kako Županija provjerava usklađenost planova gospodarenja otpadom jedinica lokalne samouprave sa zakonom te istaknuo kako bi sanacije odlagališta otpada Gorjak, Tugonica i Medvjedov Jarek trebale biti gotove do kraja 2018. godine. "Sva odlagališta koja će se uskladiti s aktualnim propisima i direktivom Europske unije moći će i dalje gospodariti otpadom, za navedena tri odlagališta je u tijeku završetak dokumentacije za postupak javne nabave te vjerujem da će se to odraditi i da neće doći do plaćanja kaznenih poena" - odgovorio je pročelnik Bručić.

Stjepan Ranogajec podsjetio je na svoje pitanje o iskorištavanju izvorišta vode u Harinoj Zlaci.
Župan Željko Kolar istaknuo je kako je pitanje proslijeđeno premijeru, nadležnom ministarstvu i Hrvatskim vodama te da će po primitku odgovora isti proslijediti članu Županijske skupštine.

Danijel Vnuk podsjetio je na pitanje koje je postavio u sklopu rasprave o Izvješću zdravstvenih ustanova za 2016. godinu, a koje se odnosi na bolovanja u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, dok je Dragutin Ranogajec podsjetio na svoje pitanje o opisu radnog dana direktorice Krapinsko-zagorskog aerodroma.
Odgovoreno je da će odgovori na pitanja biti dostavljeni u najkraćem mogućem roku.

Ivan Hren je upitao zašto članovi Županijske skupštine nisu prije dobili financijsko izvješće društva Stubaki
Župan Željko Kolar je odgovorio kako Krapinsko-zagorska županija osim početnog kapitala  koji se odnosi na zemljište za provedu projekta, više nije investirala ni kune te da stoga nije tražila financijska izvješća za Županijsku skupštinu niti je to do sada itko tražio.

 

MATERIJAL

ZAPISNIK

Prilozi:

  Prezentacije s 5. sjednice Županijske skupštine

Fotogalerija


Zadnja promjena: 31.10.2017 | Prikazano 4436 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
prosinac 2019
poutsrčepesune
252627282930
1
 • Udruga sv. Ana obilježila 10 godina postojanja
 • 16. županijska manifestacija “Advent u Zagorju”
 • Martina Krog šampionka županijske izložbe meda
 • 2
 • Održan sastanak Koordinacije članova i članica Županijske skupštine
 • Ekološka mreža- održavanje nerazvrstane ceste Radoboj - Strahinje
 • Izvješće o provedenom savjetovanju - zaštita od požara
 • Izvješće o provedenom savjetovanju - godišnji plan razvoja - civilna zašita za 2020.
 • Izvješće o provedenom savjetovanju - godišnja analiza - civilna zaštita za 2019.
 • Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite od 2020. do 2023.
 • Međunarodni dan osoba s invaliditetom
 • GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE - sporazum o suradnji KZŽ i Grada Rijeke
 • Svjetski dan borbe protiv AIDS-a
 • 3
 • Nabava računala i računalne opreme za Poslovno - tehnološki inkubator KZŽ
 • NAJAVA: 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća
 • Peto dijete obitelji Trčak
 • Izvješće o provedenom savjetovanju - koeficijenti za obračun plaće
 • Međunarodni dan osoba s invaliditetom – mimohod u Donjoj Stubici
 • 4
 • Sjednica GSV-a KZŽ
 • Dan Općine Novi Golubovec
 • Suradnja LAG-a Zagorje – Sutla i bugarskog LAG-a Avren - Beloslav
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Jan Kopriva)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Stjepan Bedeniković)
 • Dan Općine Bedekovčina
 • 5
 • 30 godina Konvencije UN o pravima djece
 • 200 TISUĆA KUNA ZA ZAGORSKE PČELARE
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Maja Žučko)
 • „Regionalni dani EU fondova“ u Zaboku
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zdravko Škreblin)
 • ZLATNE KUNE ZA NAJBOLJE ZAGORSKE TVRTKE
 • 6
 • Rezultati Natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja 2019./2020.
 • Sv. Nikola obradovao mališane u vrtićima
 • Javni poziv - pomoćnici u nastavi za šk. godinu 2019/2020 - dopuna br. 10
 • 7
 • U Krapini održana sjednica Vlade
 • Birgit Brlečić izlaže i u Zaboku
 • U Krapini obilježen Dan Grada
 • 8
  9
 • Promocija magistara i prvostupnika Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
 • Upaljena druga adventska svijeća
 • Učenici ŠUDIGO-a ostvarili uspjeh na državnom natjecanju komornih sastava
 • Mihaela Oborovečki druga na Svjetskom kupu u samostrelu
 • Humanitarni koncert za Jelenine oči
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Vlado Škalički)
 • Javni poziv za savjetovanje - Pravilnik o mentorstvu (poslovna podrška poduzetnicima)
 • Savjetovanje – Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu
 • 10
  OBLJETNICA SMRTI DR. FRANJE TUĐMANA
  11
  12
 • Novo priznanje volonterskom centru VolontirAJMO
 • Godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ
 • Javna rasprava u postupku procjene utjecaja na okoliš - "Sipina-Hum"
 • Mladi, alkohol i vožnja
 • 13
 • Odobrene još 2 potpore za samozapošljavanje
 • Izvještajna skupština HSU KZŽ
 • 14
 • Slaven Janđel pobjednik foto natječaja “Bajka na dlanu”
 • DODIJELJENO 76 STUDENTSKIH STIPENDIJA KZŽ
 • 15
  16171819202122
  23242526272829
  303112345
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended