Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Županijska skupštinaSjednice skupštine (saziv 2017)

Održana 4. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u četvrtak, 5. listopada 2017. godine, održala svoju 4. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 33 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Županije za prvih šest mjeseci 2017. godine, usvojen sa 27 glasova za i 6 suzdržanih glasova, pokazao je ostvarenje ukupnih prihoda Krapinsko-zagorske županije od 79.748.583,53 kn, što je za 15,5% više u odnosu na isti period prošle godine, a u najvećem se dijelu odnosu na naplatu potraživanja od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za projekt Energetski centar Bračak. Izvršenje rashoda u istom razdoblju iznosi 65.165.978,05 kn, što je za 1,9% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Višak prihoda nad rashodima u prvih šest mjeseci 2017. godine iznosi 11.028.542,52 kuna.

Županijska skupština je na 4. sjednici donijela Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele stipendija redovitim učenicima srednjih škola i studentima s područja KZŽ prema kojemu će Županija raspisivati odvojene natječaje za učeničke i studentske stipendije, a stipendije za deficitarna zanimanja će se po prvoj dodjeli samo produživati za sljedeće upisane godine tog školovanja. Ovom se promjenom kao prag za prijavu učenika za stipendiju za nadarene učenike određuje prosjek ocjena 4,7,  a kao jedna od mogućnosti za dodatno bodovanje predviđa se i upis rodno netradicionalnih zanimanja.

Skupština je odobrila sklapanje Dodatka II: Ugovoru o kupoprodaji nekretnine, sklopljenog 13. veljače 2013. godine između Krapinsko-zagorske županije i ETI inženjering d.o.o. Zabok, a koji se odnosi na gradnju umirovljeničkog doma u Zaboku prema kojem se investitor obvezuje ishoditi uporabnu dozvolu za prvu fazu predviđenog rada doma najkasnije do 25. lipnja 2018. godine.

Članice i članice županijske skupštine prihvatili su i Izvješće o radu župana za razdoblje siječanj-lipanj 2017. godine, Izvješće o radu za 2016. godinu Službenog glasnika Krapinsko-zagorske županije d.o.o. te Izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje siječanj-lipanj 2017.godine, a u kojem je navedeno kako je se gotovo polovica, od utrošenih 148.300 kuna, odnosi na donaciju za izgradnju spomenika poginulim policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske te sufinanciranje manifestacije XX. Susreti za Rudija.  Skupština je dala suglasnost na Polugodišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste KZŽ za 2017. godinu, usvojila Operativni plan razvoja cikloturizma na području Krapinsko-zagorske županije, donijela Odluku o osnivanju i imenovanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga, imenovala još jednog mrtvozornika za područje Grada Zaboka te dopunila odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Zlataru. Na sjednici je verificiran zapisnik s 3. sjednice Skupštine, razriješeni su stari i imenovani novi članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županiji te je predloženo imenovanje novog predstavnika Krapinsko-zagorske županije u Nadzorni odbor trgovačko društva Piškornica d.o.o.

Županijskoj skupštini se na ovoj sjednici predstavio i novoimenovani načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car, a predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je prije samog početka sjednice čestitala Svjetski dan učitelja Maji Pepelko – jedinoj profesorici među prisutnim vijećnicama i vijećnicima.

U skladu sa člankom 107. Poslovnika Županijske skupštine, prije rada po dnevnom redu sjednice, održan je i aktualni sat.

 

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki nabrojila je trenutne investicije Krapinsko-zagorske županije u škole i školske dvorane te zatražila pojašnjenje o trenutnoj situaciji pripreme za izgradnju sportske dvorane u Hraščini.
Župan Željko Kolar istaknuo je kako je javni natječaj za izgradnju dvorane poništen jer je najmanja pristigla ponuda bila 1,4 milijuna kuna viša od iznosa predviđenog troškovnikom, a i u samoj dokumentaciji je bilo nekih nedostataka. „Morat ćemo ponoviti javni natječaj. Objektivna je situacija da u prvom mjesecu dobijemo izvođača i da se u drugom ili početkom trećeg mjeseca krene s radovima“ – odgovorio je župan Kolar.

Stjepan Ranogajec upitao je župana ima li saznanja da izvor termalne vode u Harina Zlaki u Zagorskim Selima koristi Republika Slovenija te, ako je to istina, je li ikada izdana koncesija za Sloveniju i kome oni plaćaju vodu iz hrvatskih izvora?
Župan Željko Kolar pojasnio je kako Krapinsko-zagorska županija nema ovlasti oko izdvajanja koncesije za izvore vode. „Vaše ćemo pitanje proslijediti u Hrvatske vode i u nadležno ministarstvo te njihov pisani odgovor proslijediti svim članicama i članovima Županijske skupštine“ – odgovorio je župan Kolar.

Mladen Popović zatražio je odgovor na pitanje „Kako se provodi demografska politika Krapinsko-zagorske županije?“
Župan Željko Kolar odgovorio je kako smatra da je najbolji način za poboljšanje demografske slike otvaranje novih radnih mjesta i omogućavanje mladim ljudima da ostanu živjeti u Krapinsko-zagorskoj županiji. Župan je rekao kako Županija provodi niz mjera vezanih uz pronatalitetnu politiku te da će sve njih dostaviti svim članicama i članovima Skupštine.

Zlatko Šorša pohvalio je vraćanje Područnog ureda Porezne uprave u Krapinu, no naglasio kako se smanjenjem broja djelatnika u službama u Klanjcu i Pregradi smanjuje brzina i efikasnost izvršavanja usluga  korisnicima s područja Klanjca i Pregrade te okolnih mjesta. „Troškovi održavanja prostora će ostat, dodati će se troškovi putovanja djelatnika do novog radnog mjesta, a građani će dobivati slabiju uslugu. Župane, što možete poduzeti da se ne smanji broj djelatnika Porezne uprave u Pregradi i Klanjcu te da svi građani naše županije imaju jednaka prave i obaveze?“ – upitao je vijećnik Šorša.
Župan Željko Kolar ponovio je pohvale za vraćanje Područnog ured u Krapini te istaknuo kako Krapinsko-zagorska županija mora imati jednaki tretman kao što ga imaju svi ostali u Republici Hrvatskoj. „Tijekom pripreme samog zakona obavio sam razgovor s ravnateljem Porezne uprave i tad je bilo rečeno da djelatnici neće odlaziti iz ispostava, već da će tamo odrađivati određene poslove za središnje urede. Kontaktirat ću Poreznu upravu i zatražiti sastanak s njezinim ravnateljem i ministrom financija te zatražiti pojašnjenje oko ovih promjena“ – rekao je župan Kolar te upozorio kako su već sada neke analize pokazale kako su zadržane neke ispostave Porezne uprave u gradovima koje imaju manji broj poreznih obveznika od ovog kraja u kojem se ostvaruje čak ¼ gospodarskog prihoda Krapinsko-zagorske županije.

Nina Gradiški Zrinski postavila je pitanje o projektu Stubaki. „Dodatak ugovora je istekao prije dva mjeseca te sam točku s ovom temom očekivala na ovoj sjednici Skupštine. „Kad će ta tema doći pred vijećnike? Što dalje s projektom Stubaki?“ – upitala je vijećnica Gradiški Zrinski.
Župan Željko Kolar istaknuo je kako je upravo projekt Stubaki jedan od razloga zašto će uskoro biti održana još jedna sjednica Županijske skupštine „U ovako golemi projekt se ulazi u dobroj vjeri kao partner, takvih ogromnih investicija nema u kontinentalnoj Hrvatskoj te ćemo ovog puta, u slučaju da nastavljamo suradnju, tražiti novčano osiguranje koje će se odnositi na početak gradnje“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako se realizacijom projekta Stubaki diže cijela destinacija Zagorje, bajka na dlanu.

Marijan Hohnjec je postavio pitanje vezano uz proglašene elementarne nepogode na području Krapinsko-zagorske županije „Jesu li po tom pitanju izdvojena kakva sredstva?“ – pitao je vijećnik Hohnjec.
Župan Željko Kolar istaknuo kako je Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda imalo četiri sjednice te su izvještaji u kojima je šteta procijenjena na 8,3 milijuna kuna predani Državnom povjerenstvu. „Država je raspisala natječaj za dodjelu 150 milijuna kuna europskih sredstava koji je očigledno predviđen za požar u Dalmaciji, pa se nadamo da će se bar veći dio od 20 milijuna kuna iz fonda za elementarne nepogode prepustiti kontinentalnoj Hrvatskoj te da ćemo moći koliko-toliko nadoknaditi štetu“ – istaknuo je župan Kolar.

 

ZAPISNIK

MATERIJALI

Prilozi:

  Prezentacije sa 4. sjednice Županijske skupštine

Fotogalerija


Zadnja promjena: 9.10.2017 | Prikazano 4232 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
rujan 2020
poutsrčepesune
31
1
 • Župan Kolar na konferenciji „Oporavak lokalnih proračuna i komunalnih investicija“
 • Domovi socijalne skrbi
 • Obiteljski domovi
 • Na području KZŽ 2 nove zaražene osobe koronavirusom
 • 2
 • Treća dopuna Javnog poziva - pomoćnici u nastavi za šk. g. 2020/2021
 • Izvješće o nesukladnim rezultatima za vodu
 • 300 TISUĆA KUNA ZA SANACIJU SAKRALNIH OBJEKATA
 • Županov osvrt na konačni prijedlog Zakona o obnovi
 • 3
 • U KZŽ 3 novozaražene osobe (02.09.2020.)
 • Uvid u registre
 • Obrasci
 • Ministarstvo pravosuđa i uprave
 • Državne matice
 • Upravni odjel za opću upravu i imovinsko - pravne poslove
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 2331/8, Veleškovec)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 2331/15, Veleškovec)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 2331/24, Veleškovec)
 • SVE JE SPREMNO ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE
 • 4
 • Savjetovanje - sanacija sportske dvorane OŠ "Lijepa Naša" Tuhelj
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2019. godinu
 • Odluka o dodjeli Županijskog priznanja - VOLONTERI - za 2019. godinu
 • Na području KZŽ 2 nove osobe zaražene koronavirusom
 • 6 novozaraženih osoba s područja KZŽ
 • Modeli organizacije nastave u školama
 • 5
  Na području KZŽ 7 novozaraženih
  6
 • Na području KZŽ 2 novozaražene osobe (06.09.2020.)
 • OŠ Lobor prelazi na online nastavu
 • OTVOREN 55. TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE
 • 7
 • Nacionalni Stožer potvrdio prijedlog Stožera civilne zaštite KZŽ
 • POČETAK ŠKOLSKE GODINE
 • 150 TISUĆA KUNA ZA BRANITELJSKE UDRUGE
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Darko Vidović)
 • Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza redovitih učenika SŠ za 2020/2021
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 3098, Veleškovec)
 • Prvi dan nove školske godine
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 2288, Veleškovec)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 3845, Veleškovec)
 • Županovo pismo povodom početka nove šk. god.
 • Održan još jedan znanstveni skup Kajakvski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća
 • Na području KZŽ 4 novozaražene osobe
 • 8
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 3089, Veleškovec)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 3089, Veleškovec)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Krunosla Zanoški)
 • Izvješće o nesukladnim rezultatima za vodu (Belec, Trgocentar, Belečki Martin)
 • Priopćenje - župan Kolar o početku nove šk. god. i podjele zaštitnih maski
 • 60 godina Zagorskog vodovoda
 • Na području KZŽ 5 novozaraženih osoba
 • 9
 • Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva
 • Upravni odjel za financije i proračun
 • Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša
 • Županija ulaže 1,21 mil. kn u OŠ Mače i Zlatar
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Hrvatske ceste d.o.o., 2760/5, Zlatar)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Hrvatske ceste d.o.o., 2759/2, Zlatar)
 • Konferencija za novinare i sastanak sa lokalnim stožerima civilne zaštite
 • Održana 6. sjednica Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata
 • NAJAVA: Dani otvorenih vrata udruga
 • Na području KZŽ 1 novooboljela osoba
 • 10
 • Recital kajkavske poezije Krapina 2020.
 • 28. ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR
 • 35. Mali Kaj
 • 11
 • Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta
 • 317.000 kuna za Javne potrebe u kulturi
 • 12
  13
  U KZŽ 5 novozaraženih, OŠ Đurmanec prelazi na online nastavu
  14
  15
 • Obavijest o preseljenju Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam....
 • Proglašeni najbolji volonteri u 2019. godini
 • Dan Općine i Župe Sveti Križ Začretje
 • Održani 23. Susreti za Rudija
 • Održan 55. Festival kajkavskih popevki
 • Na području KZŽ 3 novobooljele osobe
 • Na području KZŽ 3 novooboljele osobe
 • Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske
 • 16
 • Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana - Zakup poslovnog prostora
 • Sanacija sportske dvorane OŠ Lijepa naša Tuhelj
 • Ispostave
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 1364/3, Mokrice)
 • Javni poziv - "HBOR - subvencija kredita"
 • Izvješće o javnoj raspravi - nerazvrstana cesta Radoboj - Strahinje
 • Ekološka mreža- održavanje nerazvrstane ceste Radoboj - Strahinje
 • Rješenje - održavanje nerazvrstane ceste Radoboj - Strahinje
 • 17
 • Upravni odjel za opće i zajedničke poslove
 • Na području KZŽ 5 novooboljelih osoba
 • Na području KZŽ 8 novooboljelih osoba
 • Na području KZŽ 5 novooboljelih
 • Na području KZŽ 5 novozaraženih osoba
 • Na području KZŽ 4 novozaražene osobe
 • Na području 7 novooboljelih osoba
 • U Krapinsko-zagorskoj županiji bez novooboljelih
 • Nema novozaraženih osoba
 • U Krapinskim Toplicama otvoren i Kabinet za ranu intervenciju
 • 18
 • Zagorje ima najbolji OPG u Hrvatskoj
 • U protekla 24 sata 9 novobooljelih, ukupno 67 aktivnih slučajeva zaraze
 • Video razglednica za Vinkovačke jeseni
 • 19
 • U Zlataru počeli 51. Dani kajkavske riječi
 • U KZŽ 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Župan Kolar na sastanku sa Vladom RH
 • U Zelenjaku otvorena edukativna staza Veze prirode
 • 100% ZAGORSKO i 11 put u Zagrebu
 • 20
  U KZŽ 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus
  21
 • U Zlataru održan Festival dječje kajkavske popevke
 • Počelo Branje grojzdja
 • U KZŽ 9 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Medijski natpisi o podjeli maski - PRIOPĆENJE
 • 22
 • Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama
 • Konferencija za medije Županijskog stožera civilne zaštite
 • 23
 • Najavljen 13. GFUK
 • Najuspješniji EU projekti – glasajte za Newlight
 • Registar sportskih djelatnosti
 • Odobrena humanitarna akcija "Zajedništvom obrtnika za pomoć stradalima u potresu"
 • U KZŽ 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Javni poziv – zapošljavanje pomoćnika / posrednika u projektu "Baltazar 4" 2020/2021
 • Znanstveni piknik ove godine i online!
 • 24
 • Podravska naiva u Pregradi
 • Natječaj "Kreditom do uspjeha 2014" - Mjera 1 "Kreditom do konkurentnosti"
 • U KZŽ 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • 25
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Aglomeracija Zlatar, 1364/3, Mokrice)
 • Zaključak - privremeni zastupnici (Aglomeracija Zabok, k.o. Mače)
 • Baltazar - četvrta dopuna Javnog poziva
 • Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola 2020./2021.
 • U KZŽ 14 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Priopćenje Stožera civilne zaštite KZŽ - NADOPUNA
 • Nove epidemiološke mjere za KZŽ
 • 2627
  2829301234
  567891011
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended