Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine (saziv 2017)Županijska skupština

Održana 22. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u srijedu, 15. srpnja 2020. godine, održala svoju 22. sjednicu. U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina okupilo se 30 članica i članova Skupštine na čelu sa predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na 22. sjednici donijela I. izmjene Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu, kojom se planira Proračun u visini od 977.858.259,95 kn što je 0,8% više u odnosu na prvobitni plan. Proračun Županije bez proračunskih korisnika nakon ove izmjene iznosi 234.178.378,00 kn, što je za 5,1% manje u odnosu na prethodni plan. Najveće predviđeno smanjenje prihoda odnosi se na porez na dohodak, koji je predviđen na razini od 44.700.000 kuna, odnosno 9.800.000 kuna manje u odnosu na prvotni plan. „Sve ono što je vezano za projekte i povlačenje novaca iz EU fondova te stavke za djecu s posebnim potrebama ostaje u proračunu, a sve ostalo da ide iz proračuna van. Znam da mnogi s tim nisu zadovoljni, ali u ovom trenutku morali smo određivati prioritete. Nije bilo za sve, ali i neće biti t za sve“ – istaknuo je župan Željko Kolar te dodao kako daljnji razvoj projekata ovisi o  kompenzacijskim mjerama Vlade i brzini pomoći iz Europske komisije.

Na 22. sjednici Skupštine na znanje je primljen Izvještaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina o kretanjima na tržištu rada u Krapinsko – zagorskoj županiji u 2019.g. i u razdoblju I.- VI. 2020. Istaknuto je kako je tijekom 2019. godine rastao prosječan broj zaposlenih te padao broj nezaposlenih, no da je u ožujku i travnju 2020. godine porasla nezaposlenost i pala zaposlenost. Stope nezaposlenosti u Krapinsko-zagorskoj županiji je od kraja 2018. godine s 6,2% povećana na 6,8 % krajem svibnja 2020., dok na razini Republike Hrvatske iznosi 9,4%.

Članice i članovi Županijske skupštine donijeli su Oldluku o osnivanju javne ustanove pod nazivom Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK, koja će obavljati djelatnost pružanja socijalnih usluga za žrtve nasilja u obitelji: usluge smještaja i usluge savjetovanja i pomaganja. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki zahvalila je dosadašnjoj i dugogodišnjoj predsjednici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Tajani Broz na svom doprinosu i provođenju brojnih aktivnosti za zaštitu žrtvi nasilja.

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćen je Izvještaj o radu i Godišnji financijski izvještaj za 2019. godinu Poduzetnikog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o., koji je prošle godine provodio 34 projekta, ukupne vrijednosti više od 80 milijuna kuna, od čega za klijente vrijednosti više od 48 milijuna kuna, a za Krapinsko-zagorsku županiju više od 32 milijuna kuna.

Županijska skupština je također verificirala zapisnik sa prošle sjednice te prihvatila Izvještaj o utrošku proračunske zalihe za razdoblje svibanj – lipanj 2020.g., Izvještaj o radu za 2918. godinu Piškornice d.o.o.  – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske i Piškornice sanacijsko odlagalište d.o.o.. Izvještaj o radu za 2019. godinu „Integriranog prometa Zagrebačkog područja“ d.o.o., Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2019. godinu Krapinsko-zagorskog Aerodroma d.o.o te Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. godinu Službenog glasnika Krapinsko-zagorske županije d.o.o. Na sjednici su prihvaćene i informacije o financijskim potporama organizacijama civilnog društva na području Krapinsko-zagorske županije u 2019. godini - u nadležnostima Upravnog odjela obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu; Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade; Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove; Ureda župana te o raspodjeli sredstava ostvarenih od lovozakupnine u 2019. godini.

U sklopu aktualnog sata vijećnik Stjepan Ranogajec postavio je pitanje o otvaranju doma za starije i nemoćne u Zaboku, dok je vijećnica Ljubica Mikulčić u ime općine Hrašćina zahvalila na izgradnji sportske dvorane Područne škole Hrašćina.

Na samom početku sjednice uručena su i ovogodišnja priznanja Krapinsko-zagorske županije. Više o samoj dodjeli pronađite OVDJE.

 

MATERIJALI

PREZENTACIJE

ZAPISNIK

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.7.2020 | Prikazano 1335 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
siječanj 2021
poutsrčepesune
28293031123
456
7
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Antonio Javorić)
8910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended