Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine (saziv 2017)Županijska skupština

Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u četvrtak, 14. veljače 2019. godine, održala svoju 12. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 36 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki se na prvoj sjednici u 2019. godini osvrnula na rad Skupštine u 2018. godini, tijekom koje je održano 5 radnih sjednica sa 105 točaka dnevnog reda, 38 sjednica radnih tijela Županijske skupštine sa 113 točaka dnevnog reda te u pripremi samih sjednica 5 sastanaka Koordinacije članica i članova Županijske skupštine. „U potpunosti su odrađene sve teme utvrđene po Planu rada Županijske skupštine za 2018. godinu, među kojima izdvajam dopunu Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije do 2020. godine u dijelu strateških projekata, odluku o kreditnom zaduženju za provođenje kapitalnih projekata te donošenje rebalansa Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2018. i donošenje Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu. Ovim su odlukama omogućene provedbe važnih projekata poput energetskih obnova škola, izgradnje sportskih dvorana u Hrašćini, Đurmancu i Zlatar Bistrici, izgradnje Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, uređenja ambulanti i nabave opreme u Domu zdravlja“ – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Županijska skupština je na svojoj 12. sjednici prihvatila Polugodišnje izvješće o radu župana Krapinsko-zagorske županije za razdoblje srpanj-prosinac 2018. godine. „Broj zaposlenih u Krapinsko-zagorskoj županiji kontinuirano raste od druge polovice 2013. godine, rastu i investicije, a pokrivenost uvoza izvozom u našoj županiji je preko 180%. U jednom smo trenutku imali otvoreno 17 gradilišta, radimo 3 sportske dvorane, poslovno tehnološki inkubator, 3 škole su u energetskoj obnovi, natječaj za sljedeće 3 škole ide u drugom mjesecu te za još 3 u sedmom mjesecu“ – istaknuo je župan Željko Kolar u osvrtu na trenutno stanje na području Krapinsko-zagorske županije. Izvješće župana prihvaćeno je sa 25 glasova za, 8 protiv i 3 suzdržana glasa.

Županijska skupština je, u skladu s odlukom Upravnog vijeća Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i odlukama svih suosnivača, donijela i Odluku o prijenosu osnivačkih prava u Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku  kako bi ta ustanova stekla svojstvo javnog veleučilišta i mogućnost financiranja iz državnog proračuna Republike Hrvatske sukladno Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Na 12. sjednici Županijske skupštine je, na prijedlog Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, za ravnatelja Županijske uprave za ceste imenovan Stjepan Sirovec iz Gornje Šemnice. Novi ravnatelj imenovan je sa 24 glasa za, 9 suzdržanih i 3 glasa protiv.

Izvještaj o radu i financijski izvještaj o poslovanju za 2018. godinu Zagorske razvojne agencije je Županijskoj skupštini podnijela ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Zagorska razvojna agencija 70% prihoda ostvaruje od projekata iz fondova Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja. Glavni fokus poslovanja je upravo priprema, praćenje i provedba projekata. U 2018. godini provodila je 7 vlastitih projekata financiranih iz europskih fondova ukupne vrijednosti veće od 34 milijuna kuna, kao i 3 projekta Krapinsko-zagorske županije ukupne vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna. Od projekata ostalih ustanova, ZARA kao voditelj projekata radi provedbu njih 9, ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna – od čega se više od 30 milijuna odnosi na projekte županijskih ustanova. Agencija je u 2018. godini pratila i provedbu 25 europskih projekata vrijednih oko 90 milijuna kuna, koje je pripremila za jedinice lokalne samouprave.

 

Članice i članovi Županijske skupštine također su prihvatili Izvještaj o radu Županijskog savjeta mladih za 2018. godinu, Izvještaj o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu, Izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje siječanj-prosinac 2018. godine, Izvješće o utrošku proračunske zalihe za siječanj 2019. godine te verificirali skraćeni zapisnik s 11. sjednice Županijske skupštine. Skupština je također donijela Strategiju upravljanja imovinom Krapinsko-zagorske županije za razdoblje od 2019. do 2025. godine, kojom su određeni  srednjoročni ciljevi i smjernice upravljanja imovinom, uzimajući u obzir gospodarske i razvojne interese čitave županije.

 

Županijska skupština je prihvatila i Izvješće o radu Službeničkog suda u Krapinsko-zagorskoj županiji te je dužnosti članice Službeničkog suda razriješila Andreu Cobović i na njeno mjesto imenovala Luciju Kantolić.

U novi saziv Savjeta za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije imenovani su Barbara Dolenc i njena zamjenica Snježana Murr, Ksenija Čuček i njezina zamjenica Miljenka Mužar, Ivana Šalković i njezina zamjenica Helena Matuša, Ivana Radanović i njezina zamjenica Nikolina Bertol, Nikola Jelovečki i njegova zamjenica Ana Marasović, Zvonimir Babić i njegov zamjenik Darko Krušelj, Jasenka Borovčak i njezina zamjenica Ljubica Gorički, Svjetlana Pripeljaš i njezina zamjenica Mirjana Janžek, Mario Draganić i njegov zamjenik Tomislav Basa, Štefica Roginić i njezina zamjenica Nataša Hlaban te Damir Srebačić i njegova zamjenica Maja Gulija.

Dužnosti mrtvozornika za područje Grada Zlatara razriješeni su Josip Vrljičak i Maja Vrljičak-Vidović te je na istu dužnost imenovana Vlatka Porčić

Na početku 12. sjednice Županijske skupštine je vijećničku prisegu položio Vladimir Hađina, koji u Skupštini mijenja Milana Antonića.

Prije početka rada po dnevnom redu održan je i aktualni sat, na kojem su pitanja postavili sljedeće vijećnice i vijećnici:

Stjepan Ranogajec postavio je pitanje o navodnoj pronevjeri u županijskim službama.

Župan Željko Kolar rekao je kako je kontrolom utvrđeno da je djelatnica koja je u radnom odnosu bila manje od dvije godine otuđila novac. S njom je sporazumno raskinut ugovor, a otuđeni novac je vratila u blagajnu.  „Izvješće unutarnje revizije za cijelo vrijeme trajanje radnog odnosa će biti gotovo za otprilike tjedan dana i onda ćemo imati kompletnu sliku je li eventualno otuđeno još nešto osim onog što je već vraćeno. O istome ćemo obavijestiti i Županijsku skupštinu i mjerodavna tijela.“ – kazao je župan Kolar.

Ivan Hren postavio je pitanje jesu li brojni planirani projekti na području Krapinsko-zagorske županije realni s obzirom na trenutnu zaduženosti Županije.

Župan Željko Kolar rekao je kako je Županija relativno malo zadužena te istaknuo kako se ugovori ne bi potpisivali da nema osiguranih sredstava. „Kao što znate, ja se ne mogu zadužiti bez odluke Skupštine pa prema tome, ako će biti potrebe za novim zaduženjem za nove projekte, onda ću ja kao župan doći pred Županijsku skupštinu s konkretnim prijedlogom. Što se tiče pomoći jedinicama lokalne samouprave u projektiranju sportskih dvorana, mi taj novac imamo osiguran u Proračunu, a za novu financijsku omotnicu očekujemo da će Vlada RH ispregovarati uključenje specijalnih bolnica te mogućnost proširenja škola i izgradnje sportskih dvorana“ – kazao je župan Kolar.

Dragutin Ranogajec postavio je pitanje  „Kako se moglo dogoditi da se Koncernu Sunce odobri hipoteka na zemljištu Krapinsko-zagorske županije, upravo na zemljištu na kojem bi trebala početi izgradnja kompleksa?

Župan Željko Kolar podsjetio je da je za navedeno podnijeta kaznena prijava na koju su nadležna tijela trebala odgovoriti te istaknuo da Koncern nije trebao tražiti odobrenje za zaduženje niti od Župana ni od Županijske skupštine.  „Svi znate u kojim okolnostima je to u najboljoj vjeri potpisano. Počela je velika kriza te se s tim projektom nije išlo, no u svakom slučaju trenutno imamo dva potencijalna rješenja i uvjeren sam da ćemo ga dovesti do kraja -ako ne, morat ćemo ponovno stati pred ljude i reći zbog čega to nije provedeno“ – rekao je župan Kolar

Mišo Grilec tražio je odgovor koliko se novaca slilo u proračun županije iz prihoda kompleksa Stubaki, ostvarenog tijekom manifestacije Seljačka buna – Bitka kod Stubice

Pročelnik županijskog upravnog odjela nadležnog za financije Igor Cigula pojasnio je kako  zakonom o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave definirano da županiji ne pripada porez na dobit.

Dražen Čvek postavio je pitanje vezano za eventualne pomake oko inicijative Županijske skupštine za oslobođenjem od cestarine

Župan Željko Kolar rekao je kako će se nadležnom ministarstvu poslati požurnica za dostavu odgovora te dodao kako je od Obrtničke komore KZŽ, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina i Ministarstva unutarnjih poslova zatražena analiza o tome kako bi dovršetak gradnje autoceste u punom profilu utjecao na gospodarstvo i promet Krapinsko-zagorske županije te je isto proslijeđeno nadležnom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Stanko Belina postavio je pitanje vezano za onečišćenje vode u dijelu distribucijskog sustava Zagorskog vodovoda.

Župan Željko Kolar rekao je kako se tijekom jučerašnjeg dana osjetio miris nafte u vodi na području Lobora, Mača, Bedekovčine, Svetog Križa Začretja, Zaboka i Zaltara, što se kasnije proširilo i na Oroslavje i Veliko Trgovišće. „Pokrenute su sve službe i analizirani su uzorci vode. Danas u 13 sati na konferenciji za novinare Zagorskog voda istaknuto je kako su razine ugljikovodika i benzena u granicama normale i da bi voda mogla biti za piće, međutim preporuka Odbora za vode za korištenje za ljudsku potrošnju je da se voda koristi samo za pranje, tuširanje i kupanje – tako dugo dok se u njoj osjeti miris. Počelo je ispiranje cjevovoda, preko vatrogasaca smo osigurali pitku vodu za bolnice i zdravstvene ustanove, obaviješteni su ljudi i škole te za području županije nije bilo ni jedne dojave da bi netko imao zdravstven posljedice zbog konzumacije vode. Očekujemo da bi tijekom sutrašnjeg dana taj miris trebao nestati i da će nakon toga Zagorski vodovod ljudima dati informaciju kad mogu koristiti vodu za piće.

Prema trenutnim informacijama znamo da je došlo do ekološkog zagađenja potoka Reka, iz čijeg otvorenog toka dolazi 30% kapaciteta izvorišta Lobor. Policija u ovom trenutku ne može ni potvrditi ni demantirati da je do zagađenja došlo zbog prevrnuća kamiona. Ovo je prvi ovakav veći ekološki incident kojeg smo imali na samom izvorištu i to treba biti upozorenja da se trebaju kontrolirati radovi u vodozaštitnoj zoni“ – rekao je župan Kolar.

Marijan Hohnjec pitao je župana što je Županija poduzela da cijela Krapinsko-zagorska županija dobije status brdsko-planinskog područja.

Župan Željko Kolar podsjetio je kako se broj jedinica lokalne samouprave s brdsko-planinskim statusom u Hrvatskoj povećao za 100%, dok je u Krapinsko-zagorsko županiji, uz 7 općina koje su taj status imale i do sada, brdsko-planinski status dobila i Općina Hum na Sutli. „Mi smo se očitovali u postupku javne rasprave i dali prijedlog da čitava Krapinsko-zagorska županija ima status brdsko-planinskog područja, a smatramo da bi bilo najpoštenije da se napravi velik posao te da se radi prema naseljima, a ne granicama općina“ – rekao je župan Kolar te najavio izradu analize za područje Krapinsko-zagorske županije koja bi se mogla predložiti nadležnom Ministarstvu kao model za čitavu Hrvatsku.

MATERIJALI

PREZENTACIJE

ZAPISNIK

Fotogalerija


Zadnja promjena: 13.2.2019 | Prikazano 396 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
svibanj 2019
poutsrčepesune
2930
1
 • PROSLAVA PRAZNIKA RADA NA STRAHINJČICI
 • NEBOM IZNAD ZAGORJA PONOVNO ZAVLADALI BALONI NA VRUĆI ZRAK!
 • 2
 • EUROPA U ŠKOLI 2019. - novi uspjeh ŠUDIGO-a
 • Državno natjecanje i smotra Opisujemo sustave
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Branka Debeljak Fon)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Vetropack Straža)
 • Župan Kolar primio hrvatskog zastupnika u europskom parlamentu Tonina Piculu
 • OB ZABOK PRVA U HRVATSKOJ DOBIVA VLASTITU ELEKTRANU
 • Foto natječaj 2019.
 • Dan Općine Budinščina
 • 3
 • NOVI OBRAZOVNI PROGRAMI U ŠKOLAMA NA PODRUČJU KZŽ
 • OBAVIJEST: OTKAZIVANJE BALON FESTIVALA
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivan Horvat, Petrovsko)
 • 100 DJEČJIH VRTIĆA ZA 100 MUZEJSKIH GODINA
 • PREMIJERA MJUZIKLA ”ALICA U ZEMLJI BAJKE NA DLANU”
 • Bajka na dlanu u Vukovaru - SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ
 • HOLISTIČKI PRISTUP ZDRAVLJU DJETETA – PREHRANA, REKREACIJA I SLOBODNO VRIJEME
 • 4
 • SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN GRADA KLANJCA
 • NOĆ OBRTNIKA - KRAPINA
 • SVEČANA SJEDNICA HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE
 • OBILJEŽENA OBLJETNICA TITOVE SMRTI
 • 5
  6
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - August Cerovečki
 • Posvećena crkva u Stubičkim Toplicama
 • Proslavom Sv. Florijana, počelo obilježavanje Dana općine Mače
 • 7
 • DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA
 • PRIOPĆENJE: Operativna obrana od tuče u sezoni 2019. godine
 • Još jedan međunarodni certifikat za Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice
 • NAJAVA: Konferencija Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • PRIOPĆENJE - INVESTITORI IZ KINE KUPILI POLITIČKU ŠKOLU U KUMROVCU
 • Obavijest o zatvaranju Javnog poziva
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Tomica Ivanić
 • 8
 • Festivalčić – još jedna godina projekta Baltazar
 • Gotovo 500 djece na 18. Olimpijadi dječjih vrtića
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Friderik Hajdinjak
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Dunapack d.o.o.
 • NAJAVLJENI 22. SUSRETI ZA RUDIJA
 • 9
 • Poznati rezultati foto natječaja „Volim svoju županiju“ 2019.
 • Posjet učenika OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli
 • PRIJEM ZA EU ZASTUPNICU BILJANU BORZAN
 • Župan Kolar na prijemu kod makedonskog veleposlanika
 • Uspjeh zbora iz OŠ Konjščina
 • 10
 • Obilježen Dan osnovne škole u Gornjoj Stubici
 • Javni natječaj za imenovanje pročelnika UO za obrazovanje
 • U DESINIĆU OTVOREN HOSTEL WINE HILL
 • ZA BRANITELJSKE UDRUGE 250.000 KUNA
 • Kongres Europske SPA asocijacije
 • 11
 • Dodijeljena priznanja za volontere godine
 • Održan 17. Mali gastro
 • 12
 • Skupština UVSPDR Barun
 • Susreti za Rudija u znaku povratka MIG-a i gradnje spomen kuće
 • Više od 1.200 sudionika HEP Zagorje Trekka
 • Babičini kolači na Virovskoj prkačijadi
 • Održana 26. Nagrada Stubičkih Toplica
 • Krava Maja i pastuh Vihor šampioni ovogodišnje županijske izložbe stoke i konja
 • Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu" 2019.
 • Mreža udruga Zagor započela s provedbom novog milijunskog projekta
 • Održan još jedan Festivalčić - još jedna godina projekta Baltazar4
 • Zbor OŠ Bedekovčina na Glazbenim svečanostima u Varaždinu
 • NAJAVA: U Krapini proslava 28. godišnjice osnutka 2. gbr Gromovi
 • 13
 • Intervencije vatrogasaca tijekom nedavnog nevremena
 • 222.000 kuna za poljoprivredne udruge
 • Međunarodni dan sestrinstva
 • 14
 • WBAF predstavljen i premijeru Plenkoviću
 • Obilježen Dan Općine Mače
 • Besplatna radionica: Promocija mog poljoprivrednog proizvoda
 • Obilježena 97. godišnjica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana
 • Zajednički napori u prevenciji nasilja u vezama mladih
 • 15
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - HŽ infrastruktura d.o.o.
 • Dani otvorenih vrata poslodavaca 2019.
 • Odluka o dodjeli sredstava - povećanje poljo. proizvodnje
 • Odluka o dodjeli sredstava - uzgoj zagorskog purana
 • U Maču obilježen Međunarodni dan obitelji
 • Obilježena 28 godišnjica osnivanja 2. gbr. Gromovi
 • 16
 • KZŽ obnavlja kuću obitelji povratnika u Bosansku Posavinu
 • Poziv na radionicu "Pravo na pristup informacijama"
 • Poziv na okrugli stol "Razvoj civilnog društva u KZŽ"
 • Krenuli radovi na gradnji vanjskog bazena u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Krklec-metal d.o.o.
 • Privremena lista za dodjelu financijskih sredstava - žene žrtve nasilja
 • Privremena lista za dodjelu financijskih sredstava - centar za mlade
 • Održana još jedna radionica Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ
 • Novi pad nezaposlenosti
 • Još jedna obitelj sa petero djece
 • U Klanjcu održani još jedni Proljetni susreti
 • Svečana sjednica Općinskog vijeća u Velikom Trgovišću
 • Održana konferencija Žene i poduzenitšvo
 • Predstavljena knjiga Zbirka tradicijskih dječjih igračaka
 • 17
 • Održan okrugli stol Razvoj civilnog društva u KZŽ
 • Promet nije šala ni opasnost mala!
 • Sljubljivanje vina i sira
 • SUNCE NA DLANU - razvoj inovativne platforme za solarnu energiju
 • 1819
  20
 • Centar za mlade i Podrška ženama žrtvama nasilja – ugovori o financiranju
 • Više od 750 djece na 11. Cunge, cunge, cungeraju
 • Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja - grupa VI
 • 21
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Tino Preglej
 • Rezultati sa 52. ocjenjivanja vina i voćnih vina
 • Sufinanciranje rekonstrukcije ovojnice OŠ Mače
 • Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti.
 • 130 godina DVD-a Marija Bistrica
 • Natjecanje operativnih vatrogasaca u Klanjcu
 • 22
 • Natječaj za potporu za pripremu proj. dok. u 2019. g.
 • Savjetovanje - Program vodoopskrbe i odvodnje na području KZŽ
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - OPG Željko Alan Šimec
 • Besplatna edukacija - Ciljana komunikacija i prezentacija moje ideje
 • Hrvatsko salonsko kolo plesalo više od 350 zabočkih maturanata
 • 23
 • Dan Grada Zaboka
 • Osnovan Stolnoteniski klub Mladost Mihovljan
 • Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku
 • Učenici iz Belca posjetili Županiju
 • Prijem za kandidate na listi za izbore za EU parlament Ravnopravna Hrvatska
 • 24
 • Proslavljen Dan općine Hrašćina
 • 2,9 MIL. KN ZA ZAGORSKE GRADOVE I OPĆINE
 • Izgradnja nogostupa na području Pregrade
 • Kumrovcu darovana Sportsko rekreacijsko poljana
 • PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA SESTRINSTVA U PREGRADI
 • 2526
  272829303112
  3456789
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended