Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 18.1.2019
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnjaZdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi

MI Pomažemo Starijima - dodijeljene svjedodžbe za programe njegovateljica

U petak, 18. siječnja 2019. godine, je u Velikoj galeriji Grada Zaboka održana svečana dodjela svjedodžbi njegovateljica u sklopu 9.351.191,10 kuna vrijednog projekta MI Pomažemo Starije – MIPOS, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta MI Pomažemo Starijima identificirano je i zaposleno 55 žena u nepovljnom položaju koje su brinu o 313 starijih osoba ili osoba s invaliditetom koje ne primaju pomoć u kući kao potporu. U sklopu projekta održana je i edukacija u području njegovateljice te su polaznicima svjedodžbe uručili  župan Željko Kolar te voditeljica projekta MIPOS zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. „Od onoga da se nekome opere i kuha, možda je potrebnija i topla riječ.. Ako ćete samo taj dio posla obaviti, ponovno ćete napuniti srca tih ljudi, a s obzirom da ćete raditi i druge korisne stvari onda već sada možemo reći da je ovaj projekt uspio“ – poručio je župan Željko Kolar te istaknuo kako su si sudionice projekta provedenom edukacijom otvorile i novi prostor za buduća zapošljavanja.

Okupljene je pozdravio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić koji je istaknuo neke od mogućnosti Europskih fondova. „Europa daje velike prilike u gradnji pruga i cesta, no možda još i važnije – pruža priliku poboljšanja životnog standarda stanovnicima Republike Hrvatske. Projekti poput ovoga omogućavaju zapošljavanja i edukaciju te dakako brinu o široj društvenoj zajednici“ – rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora te čestitao svima uključenima u projekt MIPOS.

Sudionicima projekta čestitao je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. „Posebno mi je drago da ovaj projekt pokazuje ne samo onu financijsku dimenziju iskorištavanja novaca iz europskih fondova, nego i ono što je važnije – ljudsku dimenziju. Želim Vam da u ovom poslu uživate i Vi i Vaši korisnici, kojima je od čišćenja i kuhanja često važniji sam Vaš dolazak – da imaju s kim popričati, podijeliti tuge, sreće i probleme“ – poručio je gradonačelnik Zaboka.

Voditeljica projekta MIPOS zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek istaknula je kako je projekt službeno započeo 19. siječnja 2018. godine te će trajati do 19. srpnja 2020. godine. „U sklopu projekta proveli smo niz aktivnosti. U srpnju smo zaposlili 55 žena koje su bile prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te imale maksimalno završenu srednju školu te je odmah počela briga za 313 korisnika s područja naše županije. Edukacije smo započeli u listopadu – 22 žene su educirane za gerontodomaćice, dok smo danas dodijelili diplome za njih 30 koje su educirane za njegovateljice“ – naglasila je voditeljica projekta Mi Pomažemo Starijima.

Više o projektu MI Pomažemo Starijima – MIPOS pronađite na http://mipos.zabok.hr/index.html

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 18.1.2019 | Prikazano 1593 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
kolovoz 2019
poutsrčepesune
293031
1
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Antun Novak)
234
5
6
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Luka Grabušić)
 • Radovi na obnovi Osnovne škole Mače - II. faza
 • 7
  8
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Robert Črnjević
 • Okolišna dozvola odlagalište „Gorjak“
 • 9
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Ivan Pečić
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - MDK GRAĐEVINAR d.o.o.
 • 1011
  12
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Darko Mlinarić
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Željko Korman
 • Javni poziv - izdavanje lokacijske dozvole - Hrvatske vode
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš uređenja vodotoka Krapinica
 • 131415161718
  19
  Savjetovanje - Strategija razvoja palijativne skrbi
  20
  Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Vedrana i Tihomir Hren
  2122
  23
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Hrašćina, nerazvrstana cesta)
 • Iskazivanje interesa za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti
 • 2425
  26
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Andrija Valjavec)
  27
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zvonko Jutriša)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Saša Kovačec)
 • Upis učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2019/2020
 • 28
  29
  Javni poziv - pomoćnici u nastavi za školsku godinu 2019/2020
  30
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (HEP, spojni vod, Bedekovčina)
  311
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended