Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 27.1.2020
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

KZŽ u obrazovanje ulaže 46% proračuna

Konferencija na medije na kojoj su predstavljena ulaganja Krapinsko-zagorske županije u obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu u 2019. i 2020. godini održana je u petak, 24. siječnja 2020. godine, u Osnovnoj školi Viktora Kovačića u Humu na Sutli.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je prošle godine u sve segmente obrazovanja uloženo 98 milijuna kuna, dok se ove godine planira iznos od čak 114 milijuna kuna, što je na razini od 46% županijskog proračuna.  „Nismo ulagali samo u zgrade, jednako bitno je da smo pratili edukaciju učitelja i profesora, posebnu pažnju posvećivali djeci s posebnim potrebama, kao i darovitima, a kroz sustav stipendiranja vodili smo opet brigu o nadarenima, o onima kojima bi socijalni status mogao ugoziti obrazovanje te oko deficitarnih zanimanja, koja treba cijeniti. Svako dijete koje je upisalo deficitarna zanimanja je dobilo stipendiju i pratimo ga do kraja školovanja“ – rekao je župan te kao dva ključna projekta izdvojio je Centar kompetentnosti i izvrsnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku i Znanstveno – edukacijski zabavni centar u Stubičkom Golubovcu. „To će promijeniti sliku obrazovnog sustava na području naše županije i pozicionirati nas kao regionalnog lidera u tim područjima“ – istaknuo je župan Kolar.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti  Jasna Petek istaknula je kako  kapitalna ulaganja u škole, odnosno višegodišnji projekti iznose ukupno 110.346.029 kuna. Završeni su projekti energetske obnove Zabok, Pregrada, OŠ Hum na Sutli i sporske dvorane OŠ Đurmanec, u ukupnom iznosu 33,7 milijuna kuna. U provedbi su projekti energetske obnove osnovnih škola Gornja Stubica, Kumrovec, Đurmanec, Konjščina, te srednjih škola Konjščina i Bedekovčina, u ukupnom iznsou 41 milijun kuna, kao i izgradnja školske sportske dvorane OŠ Zlatar Bistrica, PŠ Hrašćina i opremanje te dvorane, u ukupnom iznosu od 35,4 milijuna kuna.  „Što se tiče Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, projekt je prošle godine prijavljen na Ministarstvo znanosti i dobivena su bespovratna sredstva u iznosu od 30 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta investicije je nešto više od 35 milijuna kuna. Ono što je u tijeku je razmatranje prijave i za soft aktivnosti od 68 milijuna kuna prijavljenih na Ministarstvo turizma. Cjelokupni projekt vrijedan 100 milijuna kuna“ – naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec govorila je o brojnim provedenim projektima u tom resoru, dok je ravnateljica OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli Biserka Špiljak ovom prilikom ukratko predstavila nedavno završenu energetsku obnovu škole, kao i druga ulaganja u matičnu i područne škole.

Prilozi:

  INFO

Zadnja promjena: 27.1.2020 | Prikazano 317 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
veljača 2020
poutsrčepesune
272829303112
3
Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš - Kamp Vita, Terme Tuhelj
4
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zagorski Vodovod d.o.o.)
56
7
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika I. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika II. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Javni poziv za predlaganje projekata za Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2020.
 • 89
  10
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Radoboj, rekonstrukcija NC-KŠ-Brod-D35)
  111213
  14
 • Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - davanje u zakup poslovnog prostora
 • Savjetovanje - donošenje Statutarne odluke o izmjenama Statuta KZŽ
 • 1516
  17
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Marijan Šoštarić)
 • Poziv za sudjelovanje na 14. manifestaciji "Babičini kolači"
 • 18
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Željko Presečki)
  19
  20
  Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - staništa za vidre i zeleni most za vidre
  21
  Savjetovanje - Godišnji plan sprečavanja šteta od divljači za 2020/2021
  2223
  24
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Tihomir Herceg)
 • Natječaj za dodjelu financijskih potpora programa i projekata udruga
 • 25
  26
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2020. g.
  27
  28
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (rekon. ceste Slatina Svedruška - Preseka Petr.)
  291
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended