Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 26.10.2020
Koronavirus

Konferencija za medije: Zdravstveni sustav funkcionira!

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije održana je u ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, ispred prostora Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u Zaboku, s početkom u 11 sati.

Načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako na području Krapinsko-zagorske županije u odnosu na jučerašnje stanje trenutno ima 30 novih pozitivnih osoba no koronavirus, dok se još uvijek čekaju rezultati 380 uzoraka. „I dalje nam je najveći problem čekanje nalaza Na žalost očekujemo još velik broj pozitivnih među nalazima koje tek čekamo, s time da napominjem da u tu brojku nisu ubrojeni uzorci koji su uzeti danas“ – kazao je načelnik Stožera Ferek-Jambrek te dodao kako na području Krapinsko-zagorske županije trenutno ima 747 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 1.269 osoba u samoizolaciji.

MIKROBIOLOG I TEHNIČAR NA ISPOMOĆI U ZAGREBU

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jadan naglasio je kako je zbog kašnjenja rezultata testiranja na koronavirus sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo dogovoreno da će Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije na ispomoć poslati mikrobiologa i tehničara, da pomognu da se čim prije obrade uzorci i da pacijenti s područja Krapinsko-zagorske županije čim prije dobe rezultate svojih testiranja.

Župan Željko Kolar je također istaknuo kako kašnjenje nalaza predstavlja objektivan problem u suočavanju s epidemijom. „Odlučili smo ponuditi pomoć u ljudstvu kako se ne bi događalo da nam zbog ljudskog faktora kasne rezultati briseva. Ako je pa kašnjenje zbog nedostatka medicinskih potrepština, mi na to ne možemo utjecati, no prema koje zasada dobivamo to nije razlog, već spomenuti ljudski faktor. Suradnja je prihvaćena i od danas to počinje funkcionirati“ – rekao je župan Kolar te naglasio da će u slučaju daljnjeg kašnjena nalaza zatražiti hitan sastanak s ministrom Berošem i ravnateljem Capakom. Župan Kolar je dodao kako Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije pruža određene usluge, među kojima nije i analiza uzoraka na koronavirus. „Mi smo razmatrali kupovinu aparata da to radimo sami. Najnoviji aparat, automatski, koji bi to mogao raditi košta 800 i nešto tisuća kuna i može u jednom satu obraditi tri uzorka. Prema tome, on nam u ovom trenutku ne bi ništa značio, a prije covida nije za to bilo apsolutno nikakve potrebe. Mi smo bili spremni izdvojiti financijska sredstva, no struka, Zavod, konzultacija s Ministarstvom zdravstva je bila takva da ne ulazimo u tu investiciju jer ona neće donijeti nikakvi iskorak, posebno zato što je tu još i potrebno vrijeme postupka javne nabave i edukacije ljudi koji bi radili na tom aparatu“ – poručio je župan Željko Kolar.

ZDRAVSTVENI SUSTAV FUNKCIONIRA

Župan Željko Kolar ovom je prilikom istaknuo da zdravstveni sustav na području Krapinsko-zagorske županije funkcionira bez obzira na izazove prouzročene epidemijom koronavirusa.  „Dogovoreni su protokoli i koordinacija između svih naših zdravstvenih ustanova i bilo kome da se bilo što dogodi na području Krapinsko-zagorske županije ili onim mjestima koja gravitiraju prema našoj županiji, nema razloga za zabrinutost jer će dobiti svu potrebnu skrb i njegu“ – naglasio je župan te dodao kako pacijente koje trenutno ne može primiti Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana prima Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina naglasio je kako je stanje u Bolnici stabilno, iako je više pacijenata i djelatnike pozitivno na koroanvirus. „Stanje u bolnici trenutno je stabilno, nema nikakve drame, u subotu predvečer dobili smo nalaze za pacijente s odjela interne medicine, a do svega toga je došlo kada smo prije pet–šest dana testirali dvije pacijentice sa spomenutog odjela jer su se trebale vratiti u dom. Pokazalo se da su pozitivne, pa smo testirali sve pacijente i trenutno ima potvrđeno 28 COVID pozitivnih pacijenata na odjelu interne medicine, kardiologije, pulmologije i gastroenterologije. Zaraženi pacijenti su u subotu premješteni na poseban odjel, u poseban krak, dok su ostali pacijenti, njih 25 koji su negativni, smješteni u drugi krak. Dakle, imamo jedan mali COVID odjel i to ćemo pokušati razriješiti kroz deset do 14 dana. Uskočit će nam kolege i iz drugih zdravstvenih ustanova, s obzirom na broj medicinskih sestara koje su pozitivne i u samoizolaciji. Zaraženo je 15 medicinskih sestara, sedam liječnika, 30 medicinskih sestara je u samoizolaciji, kao i petero liječnika, ali mi smo se uspjeli organizirati, svi odjeli rade normalno, u hladnom pogonu je samo odjel interne medicine“ – rekao je ravnatelj Vančina te posebno izdvojio suradnju sa specijalnom bolnicom u Krapinskim Toplicama. „Svi hitni kardiološki pacijenti primaju se u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Kroz idućih 15-ak dana pokušat ćemo razriješiti situaciju na odjelu interne. Svi pacijenti s tog odjela koji su pozitivni, starije su životne dobi, nepokretni su i nemaju ozbiljnijih COVID simptoma. Dvije – troje ih je febrilno, ali zbog starije životne dobi i komorbiditeta, svi su oni pod svakodnevnim nadzorom – rekao  je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić kazala je kako ni na jednom odjelu u Bolnici trenutno nema većeg proboja koronavirusa te da u Bolnici trenutno nema ni pozitivnih pacijenata. „Imamo trenutno 20 pozitivnih djelatnika i još 34 u samoizolaciji, a od prošlog tjedna smo u dogovoru s bolnicom Zabok preuzeli njihove kardiološke prijeme kroz našu hitnu internističku ambulantu i interni odjel.“ – rekla je ravnateljica Žnidarić.

 

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak naglasio je kako je situacija u Bolnici dobra te da se nada da će takva i ostati „Mi smo od prije 10-ak dana imali jednu pozitivnu medicinsku sestru koja je dok je bila kod kuće razvila simptome. Stavili smo u izolaciju sve njezine kontakte, tako da su tri medicinske sestre bile u samoizolaciji i pacijenti s kojima je bila u kontaktu, tako da smo napravili u međuvremenu i testiranje i svi nalazi su negativni“ – rekao je ravnatelj Gredičak.

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan kazala je kako su u sustavu Doma zdravlja trenutno 3 poztivna liječnika obiteljske medicine i 3 medicinske sestre, dok su 4 liječnika obiteljske medicine i 13 medicinskih sestara u samoizolaciji. „Bez obzira na ovakvu situaciju, liječnici obiteljske medicine i ambulante normalno rade, radi se onako kako se radi kad su godišnji odmori, kad jedan liječnik mijenja drugoga. Zamolila bih sve naše pacijente i sugrađane da imaju strpljenja, imamo mnogo pritužba da se liječnici ne javljaju na telefone. Ono što ja mogu reći, telefoni stvarno zvone stalno, od jutra do večeri, liječnici i medicinske sestre se maksimalno javljaju onoliko koliko to mogu. Postoji jedno zagušenje na linijama, neki liječnici su dodatno uveli sekretarice i naručivanje putem računala i preko aplikacije. Sve činimo da pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu našim pacijentima“ - rekla je ravnateljica Dogan.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko–zagorske županije Krešimir Božić rekao je kako je stanje u Zavodu za hitnu medicinu KZŽ je pod kontrolom.  „Bilježi se povećan broj poziva na broj 194 te smo zbog toga uveli i dodatnog dispečera kroz vikend i pripravnost dodatnog tima hitne medicinske službe za slučaj dodatnih intervencija ili eventualnog premještaja u neku od bolnica. Dobro funkcionira novi sustav uspostavljanja suradnje s internom medicinom u Krapinskim Toplicama. U Zavodu za hitnu medicinu trenutno imamo petero pozitivnih djelatnika na koronavirus“ - izvijestio je ravnatelj Božić.


SITUACIJA U ŠKOLAMA

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek kazala je kako su u zagorskim školama trenutno evidentirana 42 pozitivna učenika, dok ih je 697 u samoizolaciji. „To su zapravo 23 razredna odjela koja su u samoizolaciji. 14 djelatnika i djelatnica je pozitivno i 24 ih je u samoizolaciji. Svaki dan se te brojke mijenjaju, naše škole organiziraju online nastavu za učenike i djelatnike koji su u samoizolaciji i to je već postala rutina. Mogu reći da zaista nema nikakvih problema“– kazala je zamjenica župana Jasan Petek.


Zadnja promjena: 26.10.2020 | Prikazano 817 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
prosinac 2020
poutsrčepesune
30
1
 • ZOOM konferencija „Mladi, alkohol i vožnja“
 • Prijem za Zvjezdanu Novina Repovečki
 • Zaključak - privremeni zastupnik (Mirko Mičuga)
 • Zaključak - privremeni zastupnik (nasljednici Katić Hepak Ivana)
 • 96 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Srednje škole prelaze na kombinirane modele nastave, polovica učenika manje u prometu
 • 2
 • Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama u RH
 • Tumačenje odluke Stožera civilne zaštite RH
 • 140 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • 3
 • Međunarodni dan osoba s invaliditetom
 • 272 nove osobe pozitivne na koronavirus
 • Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - socijalni radnik u Domu za žrtve nasilja
 • 4
 • Dan Općine Novi Golubovec
 • Dan Općine Bedekovčina
 • 944 TIS. KN. VRIJEDNA SANACIJA KLIZIŠTA U VOJNOVCU LOBORSKOM
 • Informacije EK i država članica EU o sadržaju Uredbe o javnim ispravama
 • 183 nove osobe pozitivne na koronavirus
 • Županijski stožer – epidemiološka situacija i COVID odjel u K. Toplicama
 • „Mi se trebamo prilagođavati osobama s invaliditetom, a ne one nama“
 • STAMBENI KONTEJNER ZA BOŽU ŽUPANIĆA, ČIJA JE KUĆA IZGORJELA U POŽARU
 • 56
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031123
  45678910
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended