Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. travnja 2018.

Na kolegiju je između ostalih tema, naglasak bio na nadolazećim događajima na području Krapinsko – zagorske županije, pa je tako istaknuto da će u četvrtak, 19. travnja 2018. godine u Zaboku, u Multimedijalnoj dvorani biti obilježen Dan darovitih. Istog dana u Krapini će se sastati petorica župana sjeverozapadne Hrvatske.

Istaknuto je i to da će ove godine biti organizirano i središnje županijsko obilježavanje Dana planeta Zemlje, i to na sam dan obilježavanja, u nedjelju, 22. travnja, na bedekovčanskim Bajerima. Događanje organiziraju Klub podvodnih aktivnosti „Zaron“ i Športsko – ribolovni savez KZŽ, uz podršku Krapinsko – zagorske županije, u sklopu kojeg će biti čišćen okoliš oko jezera te samo jezero. U Bedekovčini će u sportskoj dvorani tamošnje srednje škole istog dana u večernjim satima biti održan i humanitarni koncert „Naši koraci za Daniela“. Dan ranije, u subotu, 21. travnja, u Zlatar Bistrici bit će održano 16. Natjecanje orača KZŽ.

Danas, u utorak, 17. travnja 2018. godine počinju tradicionalni susreti župana Željka Kolara i njegovih zamjenika sa maturantima. Završio je Javni poziv Krapinsko – zagorske županije za dodjelu potpora uzgajivačima purana. Potporu će dobiti 34 korisnika, u ukupnom iznosu od 662 tisuće kuna, a svečana dodjela bit će održana krajem travnja. Dogovoren je i datum održavanja svečanosti proglašenja naj volonterki i volontera te naj volonterske akcije Krapinsko – zagorske županije za 2017. godinu. Događanje će biti održano 02. svibnja 2018. godine u Velikoj galeriji grada Zaboka.