Zagorje
Bajka na dlanu

Javni poziv za osposobljavanje poljoprivrednika (Agroeduca) – promjena roka za prijavu

Datum objave: 18. ožujka 2016.

JAVNI POZIV
za osposobljavanje za obavljanje poslova voćar(ka),  proizvođač (ica) i prerađivač(ica) voća, vinogradar(ka), vinar(ka) te cvjećar(ka) Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Srednjom školom Bedekovčina provodi program osposobljavanja za obavljanje poslova:

1. voćar(ka)
2. proizvođač (ica) i prerađivač(ica) voća
3. vinogradar(ka)
4. vinar(ka)
5. cvjećar(ka).

Osposobljavanje se provodi u okviru projekta Agroeduca s ciljem povećanja kompetencije i zapošljivosti polaznika.
Polaznici ovog stručnog osposobljavanja mogu biti osobe-poljoprivrednici koje imaju prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije.
Uvjeti za prijavu u program osposobljavanja za obavljanje poslova voćar(ka) su:

  • završena osnovna škola;
  • navršenih 18 godina života;
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj  sposobnosti za obavljanje poslova voćara (ke).

Uvjeti za prijavu u program osposobljavanja za obavljanje poslova  proizvođač (ica) i prerađivač(ica) voća su:

  • završena osnovna škola/ srednja škola;
  • navršenih 18 godina;
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvođač (ica) i prerađivač(ica) voća;
  • položeni ispit zaštite na radu iz područja poljoprivrede.

Uvjeti za prijavu u program osposobljavanja za obavljanje poslova vinogradar(ka) su:

  • završena osnovna škola;
  • navršenih 18 godina;
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vinogradara/ke

Uvjeti za prijavu u program osposobljavanja za obavljanje poslova vinar(ka) su:

  • završena osnovna škola/srednja škola;
  • navršenih 18 godina;
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vinara/ke za OPG;
  • položeni ispit zaštite na radu za vinogradara ili vinara.

Uvjeti za prijavu u program osposobljavanja za obavljanje poslova cvjećar (ka) su:

  • završena osnovna škola;
  • navršenih 18 godina života;
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj  sposobnosti za obavljanje poslova cvjećar (ka).

Programi osposobljavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 75 sati izvodi se u učionici i kabinetima ustanove, a praktični dio programa u trajanju od 75 sati se izvodi u kabinetima i na terenu ovisno o kojem se programu radi.
Praktična nastava se provodi u punom fondu sati. Rad polaznika na praktičnoj nastavi nadzirat će mentor.
Po završetku polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Rok za podnošenje prijava za stručno osposobljavanje je do 31. ožujka 2016. godine.
Broj polaznika je ograničen na 20 po tečaju.
U obzir će se uzeti prijave, prema redoslijedu zaprimanja, koje ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva, sve do popunjenja određenog broja polaznika po tečaju.
Program osposobljavanja će se održavati od travnja do listopada, u poslijepodnevnim satima, u prostoru Srednje škole Bedekovčina.
Za sve dodatne informacije obratite se u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove ili na broj telefona 049/329-084.
Prijave se podnose na popunjenim službenim obrascima KZŽ 1/1 uz koje je utvrđena obvezna dokumentacija koja se prilaže uz obrasce.
Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na web stranici: http://www.kzz.hr (Natječaji i Javni pozivi).
Obrasci za prijavu s dokumentacijom u njenom prilogu dostavljaju se osobno ili putem pošte u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja na adresu:

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu,promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove
Magistratska 1 Krapina
S naznakom za Javni poziv za obavljanje poslova voćar(ka),  proizvođač(ica) i prerađivač(ica) voća, vinogradar(ka), vinar(ka) te cvjećar(ka)