Zagorje
Bajka na dlanu

Grešna Gorica i Gostilna Šempeter pobjednici 3. Bučnicafesta

Datum objave: 28. kolovoza 2017.

Na 3. Bučnicafestu sudjelovalo je deset ugostiteljskih objekata, od kojih su najboljima u pripremi bučnice proglašeni Grešna Gorica i Gostilna Šempeter. Župan Željko Kolar čestitao je svim kuharima, a najboljima po izboru stručnog suda uručio i priznanja i nagrade. „Ovo je već tradicionalna manifestacija koja je svakom godinom sve bolja i bolja te možemo sigurno reći da će s ovom kvalitetom opstati i dalje“ rekao je župan Kolar i istaknuo kako je Bučnicafest jedna od manifestacija koje predstavljaju sjajnu dodatnu ponudu zagorskim hotelima i toplicama. „Zagorje se mora brendirati kao destinacija – pojedinačno smo premali da se bi mogli kvalitetno prezentirati na području Republike Hrvatske, a kamo li da izađemo na europsko tržište – stoga to radimo zajedno. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice naših općina i gradova, naši hoteli, restorani, sjajni OPG-ovi – svi zajedno brendiramo Zagorje kao Bajku na dlanu“ kazao je župan Željko Kolar. Priznanja za najbolju bučnicu je zajedno sa županom Kolarom uručio ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek. Najbolju bučnicu izvan konkurencije ugostiteljskih objekata pripremila je Marija Erdelić kojoj su priznanje i posebnu nagradu općine Kumrovec Robert Šplajt i predsjednik Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, načelnik Desinića, Zvonko Škreblin. Prisutnima se uz navedene obratila i saborska zastupnica Marija Puh.

3. Bučnica fest organizirala je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva poljoprivrede. U službenoj konkurenciji natjecalo se 10 ugostitelja: Seoski turizam Šumak, Hostel Kumrovec, Vila Zelenjak – Ventek, Turizam Masnec, Klet Grešna gorica, Vinotočje Hajduk, Krčma “Kod Starog”, “Tri užitka”, Gostilna Šempeter, te “Pionirček”. Ocjenjivački sud činili su voditeljica dvorca Miljana Anita Bočkaj, potpredsjednik Kuharskog saveza Hrvatske Branko Čukelj i potpredsjednik ceha ugostitelja KZŽ Zdravko Klanjčić.  Sama je manifestacija počela muzejsko-edukativnim radionicama, predstavljanjem starih zanata, prodajom i promocijom proizvoda sela, igraonicama za djecu, vožnjom kočijama, izložbom radova kiparske kolonije, predstavljanjem ribolovaca, lovaca, vinara, uzgajivača konja, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu. Pripremu i pečenje bučnice predstavila je Martina Maček iz Grešne gorice. Radionicu Bogastvo okusa mlijeka promovirala je Višnja Krapljan iz Savjetodavne službe. U popratnom programu nastupili su Etno udruga Zipka, KUD Horvatska, Desinićke mažoretkinje, Klapa Brv, duo Mirela & Adam,, Josipa Lončar, Stjepan Horvat te Grupa Bumerang.


Fotogalerija