Zagorje
Bajka na dlanu

IN MEMORIAM – SLAVKO VEČERIĆ

Datum objave: 8. prosinca 2017.

Posljednje pojavljivanje u javnosti Slavko Večerić imao je krajem listopada ove godine, kada je bio član žirija na poznatoj kulinarskoj manifestaciji Krapinsko – zagorske županije Chtef, zagorski chef. U svojoj bogatoj karijeri, Slavko Večerić dobio je nebrojena priznanja za svoja kulinarska postignuća, a kruna njegove karijere svakako je bila nagrada za životno djelo Hrvatskog kulinarskog saveza, za izuzetni doprinos razvoju kulinarstva, očuvanju hrvatske kulinarske baštine i prezentaciji hrvatskog kulinarstva u svijetu. Autor je prve zagorske kuharice, kuhao je na Olimpijskim igrama u Sarajevu i Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj. U javnosti će ostati upamćen i po kulinarskim emisijama „Kruške i jabuke“, „Gušti su gušti“ i „U istom loncu“, sa 444 nastavka.

 

„Izražavamo duboku sućut povodom odlaska g. Slavka Večerića, kojeg mi je bila iznimna čast poznavati. Slavek je ostavio neizbrisiv trag u našim životima. Pamtit ćemo ga, ne samo po njegovom iznimnom kulinarskom znanju, već i po tome što je bio izniman čovjek vedra duha, koji je dao nemjerljiv doprinos promociji Krapinsko – zagorske županije u Hrvatskoj i svijetu. Bio je pravi kulinarski ambasador. Svima će nam nedostajati.“

 

ŽUPAN

Željko Kolar