Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. lipnja 2018.

Na  Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije, koji je bio otvoren od 9. travnja do 9. svibnja, javilo se 18 obrta kojima je ukupno dodijeljeno 76.936 kuna.

Ugovore su korisnicima uručili predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek. „Radujem se da će ova sredstva, koja su prvi put osigurana 2005., biti dodijeljena i ove godine, no još me više veseli što će Zagorska razvojna agencija za sve natječaje za tradicionalne i umjetničke obrte bez naknade izrađivati projektnu dokumentaciju“ – istaknula je predsjednica Županijske skupštine i Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Vlasta Hubicki te poručila kako vjeruje da će društvo sazrijevajući shvatiti važnost čuvanja tradicije, kako bi se vještine tradicionalnih i umjetničkih obrta i dalje prenosile s koljena na koljeno.

Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Anđelko FerekJambrek zahvalio je korisnicima potpora na svemu što rade za očuvanje zagorske tradicije te ih pozvao da se na ovaj natječaj jave i sljedeće godine; kao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško koji je na dodjeli potpora zahvalio rukovodstvu Županije i Županijskoj skupštini na čelu sa predsjednicom Vlastom Hubicki, ujedno predsjednicom Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta OK KZŽ.

 

Pravo na potporu ostvarili su:

Art dizajn vl. Tatjana Vidović

Izrada suvenira „Mikuš“ vl. Stjepan Mikuš

Kera-tims vl. Mladen Savić

Krojački salon „Beni“ vl. Damir Oborevčki

Lončarstvo Androić vl. Androić Božek

Medičarna Šćuric vl. Brankica Šćuric

Nesek-teraco keramika, završni radovi, betonski proizvodi vl. Mario Nesek

PAN obrt za izradu drvenih igračaka vl. Ivica Mesar

Postolar Josip Hršak

Postolarska radnja Šuco vl. Šulec Dragutin

Obrt za proizvodnju licitara vl. Mateja Lesičar

Salon vjenčanica Vesna vl. Vesna Leško

Suveniri i trgovina Slap vl. Vesna Osrečak

„Tamburica“ vl. Danijel Hajnić

Uraska radionica vl. Nadica Žučko

Vezenje amblema Nena vl. Edo Belošević

Zlatarna Vrančić vl. Hrvoj Vrančić

 


Fotogalerija