Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 15.1.2019
Ostalo

103. brigada dobila svoju ulicu u Krapini

U utorak, 15. siječnja 2018. godine, je nedaleko od Sportsko-rekreacijskog centra Podgora u Krapini otkrivena ploča s natpisom Ulica 103. brigade Hrvatske vojske.

Na prigodnoj svečanosti otkrivanja ploče s natpisom Ulica 103. brigade Hrvatske vojske bili su i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek. „Članovima Udruge veterana 103. brigade Hrvatske vojske i Gradu Krapini čestitam na izvrsnoj inicijativi i još boljoj realizaciji. Danas, na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u središtu naše županije u Krapini otvaramo cestu s novim nazivom. Simbolično je što prolazeći ovom cestom idemo prema sportskim terenima na kojima svoje slobodno vrijeme provodi naša mladost te na taj način čuvamo pijetet, poštovanje i sjećanje na ono što se nikada ne smije zaboraviti – da su naši branitelji,  iz 103. brigade i drugih brigada, razlog zašto mi danas živimo u samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj– naglasila je ovom prilikom zamjenica župana Jasna Petek.

Posljednji ratni zapovjednik 103. brigade Hrvatske vojske u Domovinskom ratu pukovnik Žarko Miholić istaknuo je da otkrivanje ove ploče za nekadašnje pripadnike 103. brigade HV-a predstavlja posebno emocionalan čin. „Kroz 103. brigadu je prošlo više od osam tisuća Zagoraca koji su na raznim bojištima dali značajan doprinos stvaranju i osamostaljenju današnje hrvatske države. Krapinsko-zagorska županija i svi njezini žitelji su tako, kroz ovu brigadu, pokazali što žele te na koji se način brani i uvažava svoj dom, bez obzira na to što sami možda i nisu bili neposredno ugroženi– rekao je pukovnik Miholić.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović podsjetio je kako je Udruga veterana 103. brigade HV-a podnijela inicijativu da Brigada dobije svoju ulicu u Gradu Krapini te je potom Gradsko vijeće odlučilo da se ulicom 103. brigade Hrvatske vojske imenuje ulica od raskrižja ulice Matije Gupca i ceste za naselje Strahinje prema SRC Podgora do ceste prema naselju Podgora Krapinska. „Brojni Zagorci prošli su kroz različite postrojbe u Hrvatskoj vojsci, ali samo je jedna brigada imala sjedište na području Krapinsko-zagorske županije. Ovo je ulica koja do sada nije imala posebno ime i u kojoj će svoju adresu trebati mijenjati jedino sportski centar kojeg planiramo urediti ove godine te je na neki način ovo imenovanje uvod na sve ono što nam ove godine slijedi u ovoj ulici“ – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Otkrivanje ploče s natpisom Ulica 103. brigade Hrvatske vojske održano je na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Republiku Hrvatsku su kao suverenu i samostalnu državu 15. siječnja 1992. godine priznale sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ): Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Velika Britanija. Ovim državama istoga dana istom odlukom  pridružile su se Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska. Prve zemlje koje su od 26. lipnja do 14. prosinca 1991. priznale Republiku Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu bile su zemlje koje i same tada nisu bile međunarodno priznate - Slovenija, Litva, Ukrajina i Letonija. Prva međunarodno priznata država koja je priznala Hrvatsku bio je Island koji je ovu odluku donio 19. prosinca 1991., kada i Njemačka, ali e odluka stupila na snagu 15. siječnja, danom priznanja i ostalih članica Europske zajednice.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.1.2019 | Prikazano 1209 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
kolovoz 2019
poutsrčepesune
293031
1
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Antun Novak)
234
5
6
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Luka Grabušić)
 • Radovi na obnovi Osnovne škole Mače - II. faza
 • 7
  8
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Robert Črnjević
 • Okolišna dozvola odlagalište „Gorjak“
 • 9
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Ivan Pečić
 • Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - MDK GRAĐEVINAR d.o.o.
 • 1011
  12
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Darko Mlinarić
 • Javni poziv - utvrđivanje građevne čestice - Željko Korman
 • Javni poziv - izdavanje lokacijske dozvole - Hrvatske vode
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš uređenja vodotoka Krapinica
 • 131415161718
  19
  Savjetovanje - Strategija razvoja palijativne skrbi
  20
  Javni poziv - izdavanje građevinske dozvole - Vedrana i Tihomir Hren
  2122
  23
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Hrašćina, nerazvrstana cesta)
 • Iskazivanje interesa za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti
 • 2425
  26
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Andrija Valjavec)
  27
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zvonko Jutriša)
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Saša Kovačec)
 • Upis učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2019/2020
 • 28
  29
  Javni poziv - pomoćnici u nastavi za školsku godinu 2019/2020
  30
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (HEP, spojni vod, Bedekovčina)
  311
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended